Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Ρεμπέτικη και λαϊκή βραδιά απόψε στους Μικρασιάτες


Σε μια πόλη όπου το παλιό δένει με το καινούριο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, οι άνθρωποί της αναπνέουν , θυμούνται , ονειρεύονται, χαίρονται και γλεντούν.  Χρέος μας είναι να συμβάλλουμε σε κάθε τι που τροφοδοτεί αυτή τη ζωογόνο ενέργεια της Ξανθιώτικης ψυχής.
Σε ένα πανηγύρι Ελληνικότητας σε μια γιορτή που για εννέα  βράδια  μας θυμίζει πως είναι όλα αυτά που η ψυχή θέλει να θυμάται…
Αυτά τα βράδια  μαζευόμαστε και εμείς σαν σύλλογος Μικρασιατών με όλο το ανθρώπινο δυναμικό του, εθελοντικά στο στέκι μας στην Ιωακείμ Σγουρού (απέναντι από το παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής), στην παλιά Πόλη.
Πιστοί στον αρχικό στόχο των Γιορτών , την ανάδειξη του παραδοσιακού οικισμού της Ξάνθης , ενός οικισμού που από τα τέλη του 19ου αιώνα σημειώνει μια ανοδική πορεία ανάπτυξης τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο.
Δίνουμε στον ντόπιο και στον επισκέπτη τη δυνατότητα να αφουγκραστεί εκείνη την περίοδο ακμής.
Επιδιώκουμε με κάθε δυνατό τρόπο αυτή τη βραδιά,  τη συνεχή αναβάθμιση αυτών των γιορτών και του περιεχομένου της. Ξέχωρα χαρακτηριστικά της βραδιάς το μουσικό ταξίδι μας στο παλιό καλό ρεμπέτικο τραγούδι , το ταξίδι στη χώρα του παλιού καλού μεζέ, του πιοτού και του γλεντιού….
Ξεχωριστό μενού απόψε τα Σμυρναίικα σουτζουκάκια μας, ο παστουρμάς , τα ντολμαδάκια γιαλαντζί, τοι αλμυρές αντζούγιες το χειροποίητο τουρσί, τα φασόλια φούρνου μαγειρεμένα από μας. τοι καυτερές πιπεριές  ψημένες εκείνη τη στιγμή στα κάρβουνα, η χειροποίητη επίσης από μας πατατοσαλάτα, ο ταραμάς, τα βραστά αυγά.
Όλα αυτά σε συνδυασμό με το καθημερινό μας μενού από ντόπια επίσης κρέατα , με κεμπάπ, σουβλάκια , σουτζουκάκια, πικάντικα λουκάνικα, και  ντόπιο κρασί και τσίπουρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου