Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012

Γιατροί Ιατρικής Σχολής Ηρακλείου: "Θα παλέψουμε να γίνουμε γιατροί στη χώρα μας"


Το παρακάτω κείμενο που διαβάστηκε στην ορκωμοσία της Ιατρικής Σχολής Ηρακλείου στις 14/11/12 από φοιτητές που ορκίζονταν εκείνη την μέρα:
"Από σήμερα θεωρούμαστε γιατροί, σε μια χώρα που δεν αναγνωρίζει πλέον το δικαίωμα στην περίθαλψη, που κλείνει τα νοσοκομεία της, που δεν πληρώνει τους γιατρούς της, που πεινάει. Που διώχνει στο εξωτερικό τη νεολαία της, ιδίως την σπουδασμένη νεολαία της.
Λέγαμε «όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω γιατρός». Δεν ξέραμε ότι θα ήταν ανάγκη να το προσδιορίσουμε ακόμα περισσότερο. Θέλω να γίνω ΓΙΑΤΡΟΣ. Θέλω να γίνω γιατρός ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ. Θέλω να δουλέψω σε δημόσιο νοσοκομείο, θέλω να μπορώ να είμαι δίπλα σε όποιον με έχει ανάγκη, θέλω οι ασθενείς μου να μπορούν να φάνε και να βρίσκουν τα φάρμακά τους. Σ’ αυτά τα θέλω, έχουμε πολλά να συμβάλλουμε και οφείλουμε να παλέψουμε.
Πολλές φορές μέσα στην σχολή μας προτάθηκε να φύγουμε στο εξωτερικό. Μας παρουσιάστηκε ως η μόνη λύση. «Θα είναι καλύτερα, πιο εκπαιδευτικά, πιο καλοπληρωμένα». Διαφωνούμε. Δεν γίναμε γιατροί για να κάνουμε καριέρα, για να αποκτήσουμε θέσεις περιοπής, για να κολυμπήσουμε στο χρήμα εις βάρος ασθενών. Ακόμα περισσότερο, δεν γίναμε γιατροί για να κλείσουμε τα μάτια μπροστά στην δυστυχία που απλώνεται πλέον φανερά γύρω μας. Θα μείνουμε εδώ να το παλέψουμε, απαιτείται αγώνας για να ορθοποδήσει μια χώρα που την έχουν φέρει στο χείλος του γκρεμού, από αυτό τον αγώνα εμείς δεν θα λείψουμε. ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ."

Σημείωση από ταραΝΑΚΟΥνήματα: Όσο υπάρχουν άνθρωποι, όσο υπάρχουν καλοί γιατροί. Δόξα τω Θεώ. Νιώθω περήφανη για τους Έλληνες γιατρούς που ορκίστηκαν στο Ηράκλειο. Ο Θεός να τους έχει καλά και ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός να είναι σε κάθε τους βήμα για να διακονούν τον άνθρωπο που τους έχει ανάγκη. Γιατί πέρα από ιατρική περίθαλψη θέλουμε έναν άνθρωπο απέναντι μας να μας δίνει δύναμη και να μας θυμίζει ότι είμαστε άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου