Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Σε 15 μέρες τρεις φόνοι στην Ξάνθη: Κύριε Υπουργέ αυξήστε την αστυνομική δύναμη


Συγκλονισμένη είναι η μικρή κοινωνία των Κομνηνών και η ευρύτερη ορεινή της Σταυρουπόλεως Ξάνθης, μετά το φρικτό διπλό φονικό σε δύο ηλικιωμένες αδελφές. Ο εφημέριος της ενορίας Ευαγγελιστρίας Σταυροπόλεως και πνευματικός της Ιεράς Μονής Κομνηνών π. Σωφρόνιος, έγραψε σε μήνυμα του:
"Οι πολυαγαπημένες μας Τατιάνα και Ευτέρπη Κορκοτίδου έφυγαν από τη ζωή τα ξημερώματα σήμερα με τραγικό τρόπο, αφού θρασύτατοι εγκληματίες τις δολοφόνησαν με κίνητρο τη ληστεία. Η μικρή κοινωνία των Κομνηνών και η ευρύτερη της Σταυρουπόλεως και της Ξάνθης θρηνούμε σήμερα και απαιτούμε τη σύλληψη των δραστών. Ήδη η Αστυνομία κινείται με γοργούς ρυθμούς και ελπίζουμε να διαλευκάνει την υπόθεση. Ως εφημέριος της ενορίας Ευαγγελιστρίας Σταυρουπόλεως και πνευματικός της Ιεράς Μονής Κομνηνών, την οποία συχνά επισκέπτονταν η Τατιάνα με την Ευτέρπη, εκφράζω την οδύνη του λαού της Σταυρούπολης αλλά και της αδελφότητος της Ιεράς Μονής Κομνηνών, η οποία προσεύχεται για την ανάπαυση της ψυχής τους".

Στο αστυνομικό δελτίο αναφέρεται: "Σήμερα (10-1-2013) το πρωί, σε χωριό της Ξάνθης, βρέθηκαν νεκρές και δεμένες, στο εσωτερικό του σπιτιού τους, δύο (2) ηλικιωμένες ημεδαπές γυναίκες, ηλικίας 71 και 80 ετών.

Στο σημείο μετέβη ιατροδικαστής και ειδικό εγκληματολογικό συνεργείο για την εξερεύνηση του χώρου.

Προκύπτουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης". 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ
Σε δεκαπέντε μέρες, έγιναν τρία φρικτά εγκλήματα στην Ξάνθη. Μετά το αποτρόπαιο φονικό στην 34χρονη Ζωή στην είσοδο του σπιτιού της. Απαιτούμε από το κράτος να αυξήσει το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης σε όλο το νομό για να μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα. Επιβάλλεται τώρα κ. Υπουργέ που μπορεί να θυμηθήκατε την Ξάνθη μόνο για το κέντρο φύλαξης λαθρομεταναστών να μας προφυλάξετε από τους κακοποιούς. Μάλιστα κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου δεδομένου ότι από τότε που άνοιξαν τα σύνορα από Βουλγαρία, οι Αστυνομικοί με έγγραφα τους πολλές φορές έχουν ζητήσει ασφάλεια και προστασία.

Μήπως θα πρέπει οι κάτοικοι να αρχίσουν τις περιπολίες; Αλλά στα χωριά είναι λίγοι οι νέοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου