Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ημερίδα ενημέρωσης του κοινού για θέματα λογοθεραπείας


Η 11η Μαΐου θεσπίστηκε από τον Σύλλογο Επιστημόνων Λογοπαθολόγων, Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) ως η Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείαςκαι εορτάζεται φέτος για πρώτη φορά με ημερίδες ενημέρωσης στην Αθήνα και άλλες πόλεις ανά την Ελλάδα.
Στην Ξάνθη, θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης, την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 με ομιλίες ενημέρωσης από τις 18:00 έως τις  20:00 από εξειδικευμένους επιστήμονες. Οι ομιλίες αφορούν διαταραχές  λόγου, ομιλίας, επικοινωνίας φωνής και κατάποσης, σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.
Στόχος του ΣΕΛΛΕ σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης είναι η ενημέρωση του κοινού για το τι είναι η λογοθεραπεία και πώς η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση μπορεί να αποκαταστήσει διαταραχές επικοινωνίας, ομιλίας, φωνής, μάσησης ή/και κατάποσης. Ενδεικτικά αναφέρονται οι διαταραχές άρθρωσης/φωνολογίας, διαταραχές ρυθμού ομιλίας(τραυλισμός), ειδική γλωσσική διαταραχή, διαταραχές επικοινωνίας εξαιτίας διάχυτης αναπτυξιακής διαταραχής, βαρηκοϊα- κώφωση, μαθησιακές δυσκολίες-δυσλεξία κ.α.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε

Γραμματεία ΣΕΛΛΕ: 210 3848362
Γραμματεία ΙΘΤ&Π: 25410 29282

Ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων – Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) ιδρύθηκε το 2002 από τους αποφοίτους των ΤΕΙ Λογοθεραπείας. Πρόκειται για έναν επιστημονικό και επαγγελματικό Σύλλογο που κύριο στόχο έχει την προώθηση της επιστήμης της Λογοθεραπείας. Σήμερα αριθμεί περισσότερα από χίλια μέλη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου