Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής στις 15 Ιουνίου

Την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα έχει την ευκαιρία  ν’ απολαύσει το κοινό το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013 στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής σε μία μεγαλειώδη συναυλία κλασικής μουσικής που συνδιοργανώνουν το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής και η Αναπτυξιακή Ροδόπης ΑΕ.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει τα έργα:

·        Κοντσέρτο για βιολί σε ΡΕ-Μείζονα, έργο 61 - Λούντβιχ φαν Μπετόβεν  Σολίστας: Σίμος Παπάνας
·        Συμφωνία αρ.1 σε Σολ ελάσσονα, έργο 13 «Χειμωνιάτικα Όνειρα» - Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι

Την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης διευθύνει ο διεθνούς φήμης μαέστρος Αλέξανδρος Μυράτ


Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ.

Σημεία προπώλησης εισιτηρίων (από Δευτέρα 10/6):
1.       Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο – Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, Αγ. Βαρβάρας, Κομοτηνή, 25310 34071, 25310 34072

2.       Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο, Δημοκρίτου 7Α, Κομοτηνή, 25310 84040

3.       Βιβλιοπωλείο Πυργελή Δήμητρα, Ανδρέου Δημητρίου 57, Ξάνθη, 25410 72363

4.       Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης, Ιωακείμ Καβύρη – Ανδριανουπόλεως 4Α, Αλεξ/πολη, 25510 22908

Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής

Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
Η Κ.Ο.Θ. είναι το ένα από τα δύο σημαντικότερα συμφωνικά σχήματα της χώρας. Η Κ.Ο.Θ. ιδρύθηκε το 1959 από τον Σόλωνα Μιχαηλίδη και στα χρόνια που πέρασαν, μαέστροι με διεθνή καταξίωση έχουν αναλάβει την καλλιτεχνική της διεύθυνση, ενώ παράλληλα μεγάλα ονόματα, γνωστά στο διεθνές μουσικό στερέωμα, συνέπραξαν μαζί της.  Σήμερα η ΚΟΘ αριθμεί 110 μουσικούς και καλλιτεχνικός διευθυντής της ΚΟΘ είναι ο Αλέξανδρος Μυράτ.

Εκτός από τις τακτικές συναυλίες της, οι οποίες παρουσιάζονται σε εβδομαδιαία βάση στην πόλη της Θεσσαλονίκης, η ορχήστρα έχει επενδύσει και σε αξιόλογα και πρωτότυπα προγράμματα, που συνδυάζουν περισσότερες από μια τέχνες ή είδη μουσικής, όπως την συνοδεία ταινιών βωβού κινηματογράφου, παραγωγές όπερας και μπαλέτου, συναυλίες συμφωνικού ροκ, συναυλίες σε ασυνήθιστους χώρους. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και συναυλίες κοινωνικού χαρακτήρα για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, εμφανίσεις σε φυλακές, νοσοκομεία, σχολεία και σε διάφορα κοινωνικά ιδρύματα.

Σαν συνέχεια της εκπαιδευτικής της παράδοσης, πραγματοποιούνται κάθε χρόνο προγράμματα, που στόχο έχουν την διάδοση της κλασικής μουσικής στις νεότερες γενιές. Ένα από αυτά είναι η πολιτική της «ανοιχτής πρόβας», όπου σχολεία από όλη την πόλη και την περιφέρεια έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν πρόβες των συναυλιών, να συνομιλήσουν με τους μουσικούς και να γνωρίσουν από κοντά τα όργανα της ορχήστρας. Μέρος της εκπαιδευτικής της δραστηριότητας αφιερώνεται στην ανάδειξη νέων ταλέντων, με διαγωνισμούς νέων καλλιτεχνών, στους οποίους προσφέρεται η δυνατότητα σύμπραξης με την ορχήστρα στα πρώτα βήματα της καλλιτεχνικής τους πορείας.

Πρωτοπορώντας στον ελληνικό χώρο, τα τελευταία χρόνια η Κ.Ο.Θ. συνεργάζεται με διεθνούς κύρους δισκογραφικές εταιρείες, όπως οι NAXOS, EMI, BIS σε ηχογραφήσεις με σπάνια και ξεχωριστά έργα, που αποσπούν εξαιρετικές κριτικές και βραβεία τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.


Η Κ.Ο.Θ. πραγματοποιεί συναυλίες σε όλο τον κόσμο και την Ελλάδα και στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης εντάσσεται και η συναυλία στην Κομοτηνή. Με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης έχουν συμπράξει κατά καιρούς σημαντικοί καλλιτέχνες και μαέστροι, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η Κ.Ο.Θ. θεωρείται και στο εξωτερικό ένα από τα πιο αξιόλογα σχήματα συμφωνικής μουσικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου