Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Θεόδωρος Παντούλας: «Η κυρία Ελλάδα»

*Ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο του Αγ. Νικολάου Χαλανδρίου την Τετάρτη 24 Απριλίου στα πλαίσια εκδήλωσης με θέμα: «Ελλάδα-Κύπρος: ενεργειακές και οικονομικές εξελίξεις. Η γεωστρατηγική διάσταση».

"...Η κυρία Ελλάδα ήταν μια σπουδαία κυρία –αλλά αυτό θα το καταλάβαινα λίγο αργότερα. Εκείνο το βράδυ με δεξιώθηκε με κυπριακούς μεζέδες και κυπριακά κρασιά, αλλά απέφευγε όχι μόνο να μιλήσει αλλά έστω να με κοιτάξει κάθε φορά που ενθουσιαζόμουν με τις δράσεις που σχεδιάζαμε με την Αναστασία. Με καληνύχτησε και με προσκάλεσε στην Λευκωσία.
Μετά από λίγες μέρες είπα χαριτολογώντας στον Παύλο, κύπριο πρόσφυγα, συμφοιτητή και φίλο, ότι γνώρισα αυτοπροσώπως την Ελλάδα αλλά αυτή δεν ενθουσιάστηκε από την συντυχιά μας. Ο Παύλος, ένα παιδόπουλο, που αγαπούσε την Ελλάδα όπως κανένας Ελλαδίτης ποτέ δεν την αγάπησε, με αποπήρε. «Τι λαλείς με ρε καλαμαρά. Άμα ήξερες ποιαν Ελλάδα εγνώρισες θα ήσουν ακόμη ορθός».
Μετά έμαθα από τον λαλίστατο φίλο μου ότι η λιγομίλητη κυρία Ελλάδα, έχασε εθελοντικά ότι είχε και δεν είχε –ανθρώπους και τιμαλφή- στους αγώνες της μικρής και της μεγάλης πατρίδας...."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου