Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Διώχνοντας το 13άρι

Μια ημέρα πριν φύγει ο παλιός ο χρόνος που είχε στο τέλος το 13άρι. Για μένα αποδείχθηκε γκαντέμικο με το ποδαρικό που έκανε (βλέπε παρακάτω), όπως και για πολλούς υποθέτω. Παρόλα αυτά, Δόξα τω Θεώ, είμαστε ζωντανοί στη σκηνή σαν ροκ συγκρότημα και κάνουμε τον απολογισμό μας για μια ακόμη χρονιά που πρόκειται να φορτωθεί στην πλάτη μας. Γιατί όντως είναι ωραίο να ελπίζουμε σε κάθε αυγή μιας νέας χρονιάς, αλλά έχει και τη μελαγχολία πως μεγαλώνουμε. Δε βαριέσαι; Στεκόμαστε στα πόδια μας και έχουμε την ευκαιρία να παλεύουμε για καλύτερη ζωή για εμάς και για όσους περισσότερους μπορούμε.
Ο γέρο χρόνος μας άφησε πληγές αλλά και χαρές. Στο πηλίκο βάζουμε ένα χαμόγελο, ότι τελικά τα καταφέραμε παρόλες τις δυσκολίες, τα εμπόδια, τις αναποδιές, τις θλίψεις, τα πένθη. Αυτός ο χρόνος προσωπικά με στιγμάτισε γιατί στην αρχή του χρόνου και μάλιστα την 13η του Γενάρη έχασα το παιδί μου, το Φλεβάρη έχασα τον παππού μου, τον Ιούλη τη γιαγιά μου (δες εδώ:http://taranakounimata.blogspot.gr/2013/07/blog-post_5.html ). Στα θετικά είναι ότι τελικά μπόρεσα και στάθηκα στα πόδια μου με τη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας μας. Γιατί το σκοτάδι που ένιωσα ήθελα να το γυρίσω στο φως. Και έτσι έκανα μια στροφή στο να βοηθώ το συνάνθρωπο. Έτσι έγινα εθελόντρια στο Τραπέζι της Αγάπης, στο Κοινωνικό Ιατρείο, Κατηχήτρια σε δύο ενορίες.
Πέρασα τις δύο περσινές ενότητες του Πανεπιστημίου με πολύ καλό βαθμό και μπήκα στην τελευταία χρονιά, ελπίζοντας να είμαι πτυχιούχος τέτοιο καιρό του χρόνου- Συν Θεώ-. Έκανα προσπάθεια να βρω δουλειά αλλά δεν υπήρξα τυχερή. Παρόλα αυτά πιστεύω πως φέτος θα γυρίσει ο τροχός και για μένα, ώστε να γυρίσω στο στίβο της εργασίας. Πάντως δεν εγκατέλειψα το επάγγελμα μου, γράφοντας συνεχώς εδώ και έκανα την πρώτη μου εγγραφή για μια εκπομπή που θα εκπέμπει στο Σταθμό της Μητρόπολης που θα ακούσετε σύντομα, στους 93,8 και θα έχει τίτλο: «Ανακαλύπτοντας τις ενορίες μας».

Πέρασε το 2013 και ούτε που το κατάλαβα. Αν θα έβαζα φωτογραφίες για να έχω καλές αναμνήσεις θα ήταν σίγουρα από: το Πασχαλιάτικο τραπέζι στην αυλή του Αγίου Βλασίου κάτω από το πλατάνι, με καλούς φίλους, το χαριστικό ανταλλακτικό παζάρι που διοργάνωσε το ιστολόγιο μας με τη στήριξη του Οργανισμού Νεότητας και Πολιτισμού της Μητρόπολης Ξάνθης στην αίθουσα του Αγίου Βλασίου, το μπαξέ μας όπου πηγαίναμε και ποτίζαμε τα πρωινά του καλοκαιριού επί έναν μήνα και παίρναμε φρέσκα φρούτα, λαχανικά και αυγά, την συνάντηση με τη φίλη Χρυστάλλα από την Φινλανδία που ήρθε με την αδελφή Θέκλα, τους γάμους των φίλων μας, Βασίλη-Μαρίας, Φώτη-Άννας, Σπύρου-Λίτσας, Χρήστου-Φανής, την παράσταση των παιδιών της ενορίας της Χρύσας που επιμελήθηκα, τα χαμόγελα και τα γέλια των αγαπημένων μου ανθρώπων, τα ωραία φαγητά που φέτος είχα μεράκια και έκανα, την αλλαγή της εμφάνισης μου χάρη στη διατροφή της Σουζάνας, τους Χαιρετισμούς στην Παναγία μας και τους Κατανυκτικούς Εσπερινούς την περίοδο της Σαρακοστής, τις βόλτες με την ξαδέλφη Ελένη στην περίοδο των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης, τον Δεκαπενταύγουστο στην Κοζάνη, κάτω από το αμπέλι, του θείου Γιώτη, τα ταξίδια μέσα από τα βιβλία που διάβασα το καλοκαίρι.
Δεν ξέρω τι να περιμένω από το νέο έτος. Ότι φέρει ο Θεός. Αυτός ξέρει τις πραγματικές μας ανάγκες. Μας είπε να μη μεριμνάμε. Έτσι θα προσπαθήσω να γίνω σαν το λουλούδι του αγρού και σαν τα πετεινά του ουρανού. Δυόμισι χρόνια ανεργία πλησιάζω και ξέρω καλά πως όντως μας οικονομεί, με τον δικό Του μοναδικό τρόπο, αθόρυβα, σαν αεράκι, διακριτικός και γλυκός.
Α να και κάτι που ζητάω: Να προσεύχομαι. Γιατί τεμπελιάζω πολύ. Ευκαιρία να το βάλω κανόνα στον εαυτό μου.
Σας εύχομαι καλή χρονιά. Με κάθε ευλογία στις ζωές σας. Να γίνεται το θέλημα του Θεού όπως στον ουρανό έτσι και στην γη. Εμείς έχουμε τόσες πολλές επιθυμίες, που οι περισσότερες είναι άχρηστες και δεν είναι προς συμφέρον ούτε της μετάνοιας μας, ούτε της σωτηρίας μας.
Χρόνια Πολλά και Άγια!



2 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΝΑΝΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΚΗ ΚΑΙ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ! ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΛΙΓΟΠΙΣΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΔΟΞΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ! ΑΠΟ ΚΑΒΑΛΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ + ΣΟΝΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή χρονιά και από εμάς! Ένα ευλογημένο έτος που θα μας κάνει να έχουμε σχέση με το Θεό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή