Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Παζάρι αγάπης - Παζάρι ελπίδας



Από αριστερά ο Μαργαρίτης, η Σουζάνα, η Νάντια, η Δέσποινα, η Σόνια και ο Γκρεγκ
Μια γερή δόση αγάπης εισπράξαμε όσοι διοργανώσαμε και συμμετείχαμε στο πρώτο χαριστικό ανταλλακτικό παζάρι της Ξάνθης που πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 30 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Αγίου Βλασίου με τη στήριξη του Οργανισμού Νεότητας και Πολιτισμού της Μητρόπολης Ξάνθης. Ήταν αρκετοί όσοι βρέθηκαν και έγιναν κοινωνοί αυτής της προσπάθειας που ξεκίνησε από την ιδέα της συνεργάτιδας μου Σουζάνας Ριζγκάλα η οποία μένει στην Αθήνα, όπου γίνονται παρόμοιες εκδηλώσεις αγάπης.
Δεχθήκαμε ρούχα ως επί το πλείστον από φίλους αλλά και αγνώστους και κληθήκαμε να αναλάβουμε το ρόλο του μεσάζοντα και να φανούμε και στην τηλεόραση. Αλλά ήταν η μοναδική μας ευκαιρία να προβληθεί το παζάρι γιατί αυτό το ΜΜΕ είναι το κυρίαρχο και υπάρχει στην συντριπτική πλειοψηφία των σπιτιών. Άλλωστε όσοι έχουν πραγματική ανάγκη το πιο πιθανό είναι να μην έχουν διαδίκτυο ούτε καν υπολογιστή.

Η Σουζάνα με φίλες της

Λίγο πριν μαζέψουμε τα πράγματα, ήρθε μια κοπέλα που έλαμπε το πρόσωπο της όταν πήρε τα ρούχα και τα τρόφιμα που μας είχανε φέρει. Μάλιστα έβγαλε την ταυτότητα της και τα βιβλιάρια των παιδιών της για να δείξει του λόγου το αληθές. Όταν κάτι είναι αληθινό σε πληροφορεί αμέσως η καρδιά σου. Και αυτό το ζήσαμε όσοι ήμασταν παρόντες. Ο κύριος Γρηγόρης που είναι και φανατικός αναγνώστης μας, παρατήρησε πολύ εύστοχα: «Για αυτήν την γυναίκα άξιζε όλη η μέρα». Πραγματικά για εμάς η ίδια, ήταν ένα δώρο εκ Θεού γιατί είδαμε πως δεν πήγε χαμένη αυτή η πρωτοβουλία μας.
Ενδεχομένως οι περισσότεροι δεν ήρθαν γιατί ντράπηκαν και νόμιζαν πως έτσι χάνεται η αξιοπρέπεια τους. Κάτι που δεν πρέπει να το αισθάνονται πλέον, γιατί δεν τίθεται τέτοιο θέμα στην Ελλάδα. Εμείς χαρήκαμε που τα δίναμε όλα δωρεάν. Έχει μια απέραντη ελευθερία όταν το πράττεις. Ενώ είναι δεσμευτικό το συναίσθημα το να κρατάς. 
Με τις αδελφές Δέσποινα και Γεωργία
Ο Γρηγόρης με τη σύζυγο του Σόνια κάθισαν όλη την μέρα συνεισφέροντας σημαντικά
Το δώρο που μου χάρισε η Σουζάνα. Αυτή η μεγάλη ψυχή που δική της ιδέα ήταν το Παζάρι. Εύχομαι η καρδιά της να ναι πάντα χαρούμενη! Για όλους μας αυτή η μέρα έμεινε χαραγμένη στις καρδιές μας!
Χθες η ατμόσφαιρα είχε αυτό το δέσιμο και ας μην γνωριζόμασταν όλοι καλά. Είχε την μυστική χαρά της πράξης αγάπης που δεν θέλει να περηφανευτεί γιατί ξέρουμε πως εκείνη τη στιγμή γινόμαστε δοχεία από όπου περνάει η αγάπη του Θεού. Και δεν υπολογίσαμε ούτε το θρήσκευμα ούτε το χρώμα. Αυτό άλλωστε το κάνει συνεχώς η Εκκλησία και με τα συσσίτια και με το κοινωνικό ιατρείο και με την οποιαδήποτε πράξη της γιατί κεφαλή Της είναι ο Χριστός.
Η αδελφή μου Ρούλα που με στηρίζει σε ότι και αν κάνω
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω πολύ όσους βρέθηκαν και βοήθησαν και ορισμένους θα τους δείτε στο βίντεο που ετοιμάσαμε λίγο πριν αρχίσουμε τη μεταφορά των πραγμάτων στον Άγιο Ελευθέριο, όπου μπορείτε να πάτε όσοι έχετε ανάγκη από ρουχισμό, υποδήματα, ενηλίκων και παιδιών. 
Και να σας πω μια είδηση: Χθες το βράδυ ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης μας είπε πως θα ήθελε να επαναλάβουμε μια παρόμοια πρωτοβουλία το Πάσχα. Έχουμε καιρό μπροστά μας να το οργανώσουμε σωστά και συντονισμένα.
Σκέφτομαι μάλιστα μετά τις γιορτές του δωδεκαημέρου, να προτείνω τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης για ένα θέμα που μας απασχολεί πολύ όλους. Μείνετε στα ταραΝΑΚΟΥνήματα! Συν Θεώ κάναμε την αρχή και είναι το ήμισυ του παντός.






Και θα βάλω και ένα αγαπημένο τραγούδι που ταιριάζει στην πρωτοβουλία, αφού όσοι έδωσαν τα ρούχα τους και τα αντικείμενα τους έδωσαν στην ουσία ένα κομμάτι του εαυτούς τους. Αποδεσμεύτηκαν από την ύλη για τον άνθρωπο...

2 σχόλια:

  1. ΝΑΝΤΙΑ ΜΟΥ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΚΑΒΑΛΑ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΠΑΖΑΡΙ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΜΙΜΗΘΟΥΝΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΟΤ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΠΥ ΣΤΕΡΟΥΝΑΤ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΡΟΣ ΖΗΝ.ΙΣΩΣ ΑΥΡΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ.ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΒΗΘΑΜΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ.ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΨΥΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΑΣ ΘΑΝΑΙ ΠΟΛΥΣ ΕΝ ΟΥΡΑΝΟΙΣ ΝΑΝΤΙΑ ΜΟΥ.ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ+ΣΟΝΙΑ . <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ευχαριστούμε πολύ κ. Θανάση. Και από εμάς πολλά φιλιά και μια μεγάλη αγκαλιά. Με αγάπη και πολλές ευχές για καλές γιορτές!
    Νάντια-Μάκης <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή