Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Δόξα Δεκέμβρη μήνα


Καλό μήνα και καλό χειμώνα! Ο Δεκέμβρης μπήκε και σε λίγες μέρες θα έχουμε τις γιορτές δωδεκαημέρου των Χριστουγέννων. Δόξα τω Θεώ το φθινόπωρο μας έφυγε με μια γλυκιά γεύση λόγω του παζαριού που διοργανώσαμε και είδατε στο ιστολόγιο μας σχετικά δημοσιεύματα. Για εμένα και αυτός ο μήνας θα είναι γεμάτος γιατί ετοιμάζω ένα θεατρικό με τα παιδιά της ενορίας της Αγίας Φωτεινής στη Χρύσα Ξάνθης. Έγινα Παπακαλιάτης -όπως είπε η αδελφή μου- και ανέλαβα τον πολλαπλό ρόλο σεναριογράφου-σκηνοθέτη-ηθοποιού-μουσικού επιμελητή. Πιστέψτε με αυτή είναι η χαρά μου αυτές τις μέρες. Μακάρι ο Θεός να δώσει να γίνει η παράσταση μας γιατί όπως λένε μεγάλοι ηθοποιοί είναι δύσκολο να παίζεις με παιδιά…
Αλλά για εμένα είναι κάτι που το έχω ξανακάνει, αφού συμμετείχα σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις με τη Στέγη Γραμμάτων και Καλών Τεχνών. Έτσι έχοντας αυτήν την εμπειρία, την έμπνευση, τη δημιουργία, το μεράκι και την αγάπη του ιερέα και της πρεσβυτέρας για να επιχειρήσω αυτήν την απόπειρα. Οι πρώτες πρόβες έδειξαν πως τα παιδιά έχουν θέληση να παίξουν και μιλώντας μαζί τους κατάλαβα πως έχουν φοβερές ευαισθησίες.
Η υπόθεση του έργου είναι έκπληξη και αν μπορέσω θα έχω αποσπάσματα για να σας τα προβάλλω εδώ ή ενδεχομένως και ολόκληρη την παράσταση, με μηνύματα που μας αφορούν όλους και ενδεχομένως να μην τα σκεφτόμαστε στην μαυρίλα του κυνηγιού της επιβίωσης. Εμείς θα κάνουμε την προσπάθεια μας και η Αγία Φωτεινή που είναι προστάτιδα μας θα τελειοποιήσει το έργο. Θα σας αποκαλύψω τον τίτλο της παράστασης: «Τα Χριστούγεννα της καρδιάς μας».

Καλές γιορτές!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου