Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

Παιδικό θέατρο από τους φοιτητές του Πολυτεχνείου Ξάνθης

«Σ’ ένα λόφο απόμερο, σ’ ένα κάστρο σκοτεινό, ζούσε ένας παγερός και μοχθηρός Δούκας  που κάποτε σκότωσε τον ίδιο το Χρόνο. Μαζί του, ζει αποκομμένη από τον κόσμο και η ανηψιά του, η όμορφη και ζεστή Σαραλίντα. Όταν ο Ξιγκού, ένας περιπλανώμενος τροβαδούρος την αντικρύζει για πρώτη φορά, την ερωτεύεται παράφορα. Ο Δούκας, όμως, δεν πρόκειται να την αφήσει να φύγει τόσο εύκολα. Έτσι, ο τροβαδούρος αναγκάζεται να φέρει σε πέρας έναν παράξενο άθλο, αν θέλει να κερδίσει την ελευθερία της αγαπημένης του. Σύντροφος και αρωγός του, ο Γκόλουξ, ο μόνος Γκόλουξ επί Γης κι όχι μια απλή επινόηση, σ’ ένα ταξίδι γεμάτο κινδύνους, όπου το παράδοξο έχει πάντα τη δική του λογική…Έξι παιδιά κι ένα τετράγωνο ζωντανεύουν τον κόσμο του Δούκα και του Ξιγκού και μας καλούν να ταξιδέψουμε μαζί τους σε απόμερους λόφους και σκοτεινά κάστρα, σ’ ένα κόσμο όπου τα ρολόγια είναι καιρό τώρα παγωμένα. Μια παράσταση που ανήκει σ’ ένα είδος θεάτρου όχι τόσο δημοφιλές στους κόλπους των φοιτητικών ομάδων, μα γοητευτικό όσο λίγα άλλα».Για πρώτη φορά λοιπόν, η φοιτητική θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης «Η Γέφυρα», επιχειρεί να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στο παιδικό θέατρο, με το παραμύθι του James Thurber,
«Τα δεκατρία ρολόγια»
Τη Δευτέρα, 16/12/2013, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στις 18:30.

Σας περιμένουμε!
Λίγα λόγια για την ομάδα:
Tο 2000 μια παρέα φοιτητών πήραν την απόφαση να οργανώσουν για πρώτη φορά μια φοιτητική θεατρική ομάδα στη Ξάνθη. Έτσι απλά ξεκίνησε και έτσι απλά συνέχισε την πορεία της η ομάδα όπου κάθε χρόνο καινούργια άτομα έρχονταν να πάρουν τη σκυτάλη και να την πάνε παρακάτω. Όλα αυτά φυσικά με ένα κοινό την αγάπη τους για το Θέατρο. Από τότε η ομάδα ανεβάζει παραστάσεις σε τοπικό επίπεδο (με επίκεντρο την Πολιτιστική Εβδομάδα που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος κάθε χρόνο), συμμετέχει σε φεστιβάλ ερασιτεχνικών παραστάσεων καθώς και στο Φεστιβάλ Κωμωδίας Ξάνθης.
Η Δράση της ομάδας όμως δεν περιορίζεται μόνο εκεί. Κατά καιρούς έχουν οργανωθεί διάφορα σεμινάρια (σκηνογραφίας, συγγραφής σεναρίου) με την βοήθεια επαγγελματιών του χώρου, φίλων της ομάδας.
«Δεν βλέπω πώς μπορεί να ελπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος πως θα διατηρήσει τα λογικά του, αν δεν λοξοδρομεί κάπου-κάπου σ’ αυτά τα μονοπάτια.»- James Thurber

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, «Ιωάννης Ν. Παπαχαρίσης», του Ιδρύματος  Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στον Πολιτιστικό Πολυχώρο της καπναποθήκης «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη με ελεύθερη είσοδο για τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου