Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Παραστάσεις θιάσου σκιών: "Τα παραμύθια του Καραγκιόζη"

Την Τετάρτη 18 και το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013 ανοίγει η αυλαία ενός νέου Θιάσου Σκιών στην Ξάνθη.
Ο Θίασος Σκιών «Τα Παραμύθια του Καραγκιόζη» αποτελείται από τους Δομτζίδη Απόστολο, Μιχαηλίδου Νατάσα και Κατσιλίδου Ειρήνη. Αφορμή για τη δημιουργία αυτού του θιάσου υπήρξε η αγάπη τους για το Θέατρο Σκιών και η προσπάθεια διατήρησης και ανάδειξης του μοναδικού αυτού είδους λαϊκού θεάτρου.
Το θέατρο σκιών είναι ένα θέαμα που έχει πανάρχαιες καταβολές και αποτελεί σημαντικότατο κομμάτι της λαογραφίας και της παράδοσης του λαού μας. Ο Καραγκιόζης υπήρξε το πρώτο νεοελληνικό θέατρο και ήταν το αγαπημένο θέαμα των Ελλήνων το πρώτο μισό του 20ου αιώνα, έως την έλευση του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Οι περισσότεροι από τους νεότερους το θέαμα το γνώρισαν από την τηλεόραση, η οποία όμως δεν μπορεί να αναπαραστήσει τη μαγεία της ζωντανής παράστασης.
Τη μαγεία αυτή προσπαθεί να αναβιώσει ο Θίασος Σκιών «Τα Παραμύθια του Καραγκιόζη» με την παράσταση «Ο Μέγας Αλέξανδρους και τα αινίγματα της Βεζυροπούλας» η οποία θα παρουσιαστεί στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην Καπναποθήκη «Π», Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη, την Τετάρτη 18 και το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013 στις 6:00 μ.μ.
Σας περιμένουμε...
Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013, 6:00 μ.μ.
καιΣάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013, 6:00 μ.μ.
Γενική Είσοδος: 3 €
Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης
Καπναποθήκη «Π», Καπνεργατών 9, Ξάνθη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου