Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Να κρατήσουμε ζωντανή την Χάρη του Αγίου Βαπτίσματος

Με τη Βάπτιση του Χριστού μας ελπίζουμε να φωτιστούμε και να βαπτιστούμε όλοι μαζί Του. Στα νερά του ποταμού, της λίμνης, της θάλασσας. Εκεί που θα ρίξει το Σταυρό ο Ιερέας. Πάντοτε με συγκινούσε αυτή η στιγμή που πιάνει κάποιος το Σταυρό και μετά ο Δεσπότης του περνάει έναν στο λαιμό του. Θα ήθελα και εγώ σαν τη Βουγιουκλάκη στην ταινία να πέσω στα παγωμένα νερά να πιάσω το Σταυρό.
Θεωρώ ευλογία να το κάνει κάποιος. Από πίστη, παράδοση ή και τα δύο μαζί ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Αυτές οι γιορτές είναι που μας δένουν με την Εκκλησία, με τις ρίζες μας, με τις προηγούμενες γενιές. Όλοι ανήκουμε σε ένα μεγάλο δέντρο και εμείς τα κλωνάρια απλωνόμαστε και μεταλαμπαδεύουμε τα όσα διδαχθήκαμε και μας αρέσουν να τα συνεχίζουμε. Έτσι και σε κάθε γιορτή των Θεοφανείων, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες πηγαίνουμε στον Κόσυνθο ή στο Π. Λάγος και θέλουμε να πάρουμε ευλογία από αυτήν την μέρα.
Είναι ωραίο να βλέπεις νέους ανθρώπους να πιστεύουν πως τα νερά, ο αέρας, η ατμόσφαιρα και το περιβάλλον αγιάζονται τούτη τη μέρα. Γιατί ο Μεγάλος Αγιασμός είναι σαν τη Θεία Κοινωνία και δίνει ίαση σε αυτούς που πιστεύουν. Έχουν υπάρξει τέτοια γεγονότα που θεωρούνται θαύματα και πάνε κόντρα στη λογική του ανθρώπου.

Θεία Φώτιση να ζητήσουμε αύριο από τον Κύριο όλοι μας. Να κρατήσουμε ζωντανή την Χάρη του Αγίου Βαπτίσματος, μέσα από τη μετάνοια, τον καθημερινό πνευματικό αγώνα. Γεννηθήκαμε από ορθόδοξους γονείς σε μια χώρα που η πλειοψηφία ασπάζεται αυτήν την πίστη, βαπτιστήκαμε από νήπια και όσο μας δίνει ο Θεός χρόνια καλούμαστε να κάνουμε πράξη τα λόγια: «Όσοι βαπτιστήκατε εν Χριστώ, φορέστε το Χριστό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου