Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Ο Φλεβάρης της Υπαπαντής, του Τελώνη, του Ασώτου, της Κρίσεως

1η του Φλεβάρη 2014 δείχνει το ημερολόγιο και δεν μπορώ να το αμφισβητήσω. Πέρασε ο πρώτος μήνας, -Δόξα τω Θεώ- καλύτερος από τον περσινό. Με ηρεμία και ένα πρώτο ξεκίνημα με νέες εκπομπές στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητρόπολης. Και βαδίζουμε στον τελευταίο μήνα του χειμώνα. «Ο Φλεβάρης και αν φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει, μη τύχει όμως και θυμώσει μες στο χιόνι θα μας χώσει». Η αλήθεια είναι πως η θερμοκρασία είναι χαμηλή και τις πρωινές και βραδινές ώρες καταλαβαίνουμε την παγωνιά.
Μέχρι πριν από οκτώ χρόνια τον Φλεβάρη τον είχα συνδέσει με τις απόκριες, την καρναβαλική παρέλαση, τη διασκέδαση μέχρι το πρωί, το ξεφάντωμα μέχρι τελικής πτώσεως. Καλά είναι όλα αυτά, αλλά έχουν ημερομηνία λήξεως. Τώρα πια ο Φλεβάρης είναι ο προθάλαμος λίγο πριν τη Μεγάλη Σαρακοστή. Μπαίνουμε στο τριώδιο στις 9 του μηνός και μετά του Τελώνη και Φαρισαίου στις 9, είναι του Ασώτου στις 16 μετά της Κρίσεως στις 23.
Αύριο 2 Φεβρουαρίου είναι της Υπαπαντής του Κυρίου. Η γιορτή της μητέρας σύμφωνα με την Εκκλησία μας. Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα σε όλες τις μανούλες του κόσμου. Και ιδιαίτερα στην Παναγία μας.
Έχουμε και τις γιορτές των Αγίων Χαραλάμπους στις 10, Βλασίου στις 11, Φιλοθέης Αθηναίας στις 19, ενώ σήμερα 1 είναι του Αγίου Τρύφωνος. Στις 22 είναι Ψυχοσάββατο και στις 24 η Α και η Β εύρεση Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου. 
Στις 13 γιορτάζουμε τη μνήμη του Ακύλα και την Πρισκίλλης, τους Αγίους που ήταν σύζυγοι και είναι οι προστάτες της συζυγικής ζωής. Τότε εορτάζουμε όσοι έχουμε έρθει εις γάμον κοινωνία. 
Μην ξεχνούμε ότι το Φλεβάρη ανθίζουν οι αμυγδαλιές θυμίζοντας ότι έρχεται η άνοιξη... 
Καλό μήνα με δύναμη και διάθεση Τελώνη, Ασώτου, έχοντας στη μνήμη ότι θα κριθούμε και να είμαστε έτοιμοι να συγχωρούμε και να ζητάμε συγχώρεση.
Στον Κουτσοφλέβαρο λείπουν τρεις μέρες αλλά είδατε πόσο σημαντικός είναι; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου