Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Καλώς το καλοκαιράκι μας


Καλό μήνα! Αισίως μπήκε ο Ιούνιος, ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού. Ο καιρός δεν λέει ακόμη όμως να μας θυμίσει εντελώς καλοκαίρι, λόγω των συχνών και έντονων βροχοπτώσεων. Κατά τα άλλα υποδεχόμαστε τον πρώτο μήνα της θερμότερης εποχής του χρόνου προσδοκώντας να ζήσουμε όμορφες στιγμές. Αν και πέρυσι είχαμε μεγάλες προσδοκίες και περιοριστήκαμε στο ένα μπάνιο στη θάλασσα…
Γι’ αυτό φέτος ας βάλουμε τον πήχη χαμηλά. Φέτος θα δουλεύω κιόλας επομένως θα περάσουν οι καλοκαιρινοί μήνες και δεν θα τους καταλάβω. Από τα μέσα Μαΐου που έπιασα δουλειά, περνάνε οι μέρες χωρίς να τις καταλαβαίνω. Έχω και το διάβασμα για τις εξετάσεις και η κλεψύδρα του χρόνου τελειώνει και χάνεται σε χρόνο ρεκόρ. Έτσι ο Ιούνιος θα είναι δύσκολος και λόγω του άγχους των εξετάσεων!
Άρα ας περιμένουμε να μπούμε στο θερινό ηλιοστάσιο και μετά βλέπουμε. Αν κάνουμε ένα μπανάκι θα είναι ευχής έργο. Αλλά με τέτοιο καιρό δεν σου κάνει καρδιά να πας θάλασσα. Πάντως ανυπομονώ να στήσω με το μυαλό μου πολλά καλοκαιρινά σκηνικά:
1ο: Μπάνιο στη θάλασσα και να μη σε νοιάζει τίποτα. Να βλέπεις το γαλάζιο της θάλασσας και να ακούς τους παφλασμούς των κυμάτων. Να βυθίζεσαι στην άμμο και να χαλαρώνεις, αδειάζοντας από σκέψεις.
2ο: Να περπατάς τα καλοκαιρινά βράδια, να σταματάς για παγωτό στην πλατεία, όπου συναντάς φίλους και γελάς ξέγνοιαστος.
3ο: Να κάθεσαι στη βεράντα, να τρως καρπουζάκι ή πεπονάκι. Να ακούς τζιτζίκια να βλέπεις τον έναστρο ουρανό. Να ακούς αγαπημένη μουσικούλα και γιατί όχι αν θες να χορέψεις!
4ο: Να καταφέρεις να πας σε ένα νησί ή σε ένα παραθαλάσσιο μέρος και να νιώσεις την ζωή εκεί. Μακριά από την πόλη που μένεις τις περισσότερες μέρες του χρόνου με τις σκοτούρες.
Αν εκπληρωθεί έστω και ένα από αυτά θα είμαστε ικανοποιημένοι! Εύχομαι να ζήσουμε και ομορφότερες στιγμές που δεν τις σκεφτόμαστε. Δόξα τω Θεώ η ζωή είναι όμορφη αρκεί να λαμβάνουμε κάθε στιγμή ως ένα δώρο!

4 σχόλια:

  1. Όπως βλέπω, το μπλογκ φτάνει τον αριθμό των 123.456 views! Άντε, με το καλό και 1.234.567!

    Θα είσαι τελικά Θεσ/νίκη στις 11/6;

    Χάρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ Χάρη! Ναι θα έρθουμε. Γράφω στις 6 το απόγευμα.Θα έρθεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, αλλά θύμισέ μου λίγο ποιο είναι το μέρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή