Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Πολίτικες γεύσεις στην Ξάνθη από τη Μαρία Εκμετσίογλου

Άρωμα Κωνσταντινούπολης στην Ξάνθη, μας μετέφερε η μαγείρισσα Μαρία Εκμεκτσίογλου, πολυβραβευμένη και γνωστή στην Πόλη και στην Ελλάδα, μέσα από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Ήταν καλεσμένη στην 1η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Ξάνθης, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Φίλιππος Αμοιρίδης» χθες το βράδυ. Ομολογουμένως ήταν μια πετυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ξάνθης, αφού ήταν πολύς ο κόσμος που παραβρέθηκε για να δει από κοντά την κα Εκμετσίογλου και τις πολίτικες συνταγές της. Το χουνκιάρ μπεγιεντί και το κους κους με τα παϊδάκια. Κοντά της είχε και τους δύο γιους της ενώ ο τρίτος έμεινε στο εστιατόριο στην Κωνσταντινούπολη, όπως είπε η ίδια. Αρκετοί ήταν αυτοί που αγόρασαν το βιβλίο που έγραψε με τον Αντάρ Γκιοκτσέν, "Γεύσεις και αρώματα από τις δύο μεριές του Αιγαίου", ζήτησαν την υπογραφή της και φωτογραφήθηκαν μαζί της!

Ήταν πρόσχαρη, χαμογελαστή και δεν είχε ίχνος βεντετισμού... Οι μυρωδιές από τα φαγητά μας "τρύπησαν τη μύτη" και μας εξέπληξε το γεγονός πως και στα δύο φαγητά έβαλε αποξηραμένα δαμάσκηνα και στο κους κους και φυστίκι αιγίνης!!! Προτίμησε το σκόρδο και στα δύο φαγητά και το συνέστησε σε όλους να το βάζουν ιδίως το χειμώνα, λέγοντας πως είναι αντικαρκινικό. Αποκάλυψε πως θα τη βλέπουμε από το Φεβρουάριο στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA με γυρίσματα στην Ανατολή, τα οποία ήδη άρχισε, γιατί εκεί χειμωνιάζει πιο γρήγορα. Επίσης, μας είπε πως πρόκειται να εκδοθεί και άλλο βιβλίο συνταγών και μετά από δύο χρόνια θα εκδόσει μυθιστόρημα.Πολλές τοπικές επιχειρήσεις πρόσφεραν τα προϊόντα τους για να γίνει αυτή η εκδήλωση ενώ στο τέλος τα δώρισαν στο πλήθος που στην κυριολεξία έπεσε πάνω τους! Η έκθεση κλείνει αύριο Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 20:00 με τη μεγάλη μουσική συναυλία με τίτλο: «Όταν συναντιούνται οι φίλοι»

Η είσοδος είναι ελεύθερη  
Με τους θαυμάσιους καλλιτέχνες:O Dasho Kurti, έχοντας συνεργαστεί με τους περισσότερους σπουδαίους δημιουργούς και τραγουδιστές (Γ. Νταλάρας, Ε. Βιτάλη, Γλυκερία, Α. Βαρδής, Δ. Ζερβουδάκης, Γ. Καλατζής, Ε. Τσαλιγοπούλου κ.α.) βάζει την βαλκανική σφραγίδα και το προσωπικό του στυλ.
Ο Βασίλης Προδρόμου, μετά τις επιτυχίες δισκογραφικές και live δραστηριότητες στην πρωτεύουσα, έχει πολλά να πει μέσα στον χειμώνα 2014-2015.
Ο Γιώργος Γεωργόπουλος, είναι ο κορυφαίος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού της γενιάς του.
Ο Δημήτρης Σίντος, όπως προδίδει και το επώνυμό του «Σίντο» - νίζει την ορχήστρα και δίνει παλμό.
Ο Στέφανος Σεκέρογλου, με στιβαρό δοξάρι φέρνει έναν ευρωπαϊκό αέρα.
Και η «ντόπια» Χρύσα Μωραΐτη, με τη ζεστή χροιά της δίνει μια γλυκιά αύρα στην παραπάνω ανδροπαρέα!
Με αγάπη και σεβασμό στην τέχνη της μουσικής και ειδικά της ελληνικής, σας ευχόμαστε … καλή ακρόαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου