Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Ο Φλεβάρης ο μικρός, ο ακριβός

Καλό μήνα! Ο κουτσοφλέβαρος όπως συνηθίσαμε να λέμε το δεύτερο μήνα του χρόνου και τελευταίο του χειμώνα, μόλις μπήκε. Είναι μια εποχή που ανθίζουν οι αμυγδαλιές, που μπαίνουμε στο τριώδιο (σήμερα Τελώνου Φαρισαίου), στην σαρακοστή (Καθαρά Δευτέρα είναι στις 23 Φεβρουαρίου), διανύουμε την αποκριάτικη περίοδο (χαρά αρκετών) με την τσικνοπέμπτη της και τα πάρτυ της.
Αύριο είναι η μεγάλη γιορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, που για την ορθοδοξία είναι η γιορτή της μητέρας. Αλλά και μέσα στο μήνα έχουμε πολλές εορτές. Ας δούμε τις πιο γνωστές: Αγίου Τρύφωνος (1 Φεβρουαρίου), του Αγίου Παρθενίου Λαμψάκου προστάτη του καρκινοπαθών (7 Φεβρουαρίου), του Αγίου Θεοδώρου (8 Φλεβάρη), Αγίου Νικηφόρου (9), Αγίου Χαραλάμπους (10), Αγίου Βλασίου (11), Αγίων Ακύλα και Πρίσκιλας (13), Αγίας Φιλοθέης (19), Αγίου Ευσταθίου (21), Αγίου Πολυκάρπου (23), Α και Β εύρεση τιμίας κεφαλής Αγίου Ιωάννου Προδρόμου (24), Αγίας Φωτεινής Σαμαρείτιδας (26), Αγίας Κυράννας (28).
Ένας μήνας δύσκολος όσον αφορά στην πολιτικοκοινωνικοοικονομική κατάσταση της χώρας μας, αφού επιλέξαμε τον δύσκολο δρόμο της αντίστασης για μια ακόμη φορά στην ιστορία μας. Δόξα τω Θεώ! Ένας αγώνας διαβουλεύσεων και διαπραγματεύσεων, που θα δείξουν τις διαθέσεις των ξένων δυνάμεων απέναντι στην Ελλάδα μας.
Κατά τα άλλα αποχαιρετούμε το χειμώνα. «Ο Φλεβάρης και αν φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει, μη τυχόν όμως και θυμώσει, μες στο χιόνι θα μας χώσει…» Περιμένοντας την ανάσταση που δεν θα αργήσει να έρθει… 

3 σχόλια:

  1. πολύ ωραίο, μας έφερες λίγη άνοιξη στο χειμώνα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν βρω αμυγδαλιά ανθισμένη θα τη φωτογραφίσω και θα την αφιερώσω σε εσένα και στον μικρούλη!

      Διαγραφή
    2. σε ευχαριστούμε πολύ πολύ πολύ!!

      Διαγραφή