Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Όσα γίνονται στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίζονται με λογική, αλλά με υπομονή, προσευχή, ελπίδα, πίστη



Να χαιρόμαστε και το τρίτο μνημόνιο που ψηφίστηκε χθες το βράδυ. Ένα μπέρδεμα κυριαρχεί αφού 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκαν να ψηφίσουν θετικά και έξι ψήφισαν παρών και παρόλα αυτά παραμένουν στο κόμμα. ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ στήριξαν την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να υπογράψει τη συμφωνία με τα πλέον επώδυνα μέτρα, πλην όμως αναγκαία όπως υποστήριξε. ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή καταψήφισαν.
Στην τελευταία συνέντευξη του στην ΕΡΤ ο κ. Τσίπρας με έπεισε ως υποστηρίκτρια στην επιστροφή στη δραχμή πως θα ήταν μια καταστροφική λύση αφού 800 ευρώ θα ισοδυναμούσαν με 800 δραχμές που σημαίνει ότι θα μας οδηγούσαν στην απόλυτη καταστροφή. Κίνα, Ρωσία, Αμερική του πρότειναν -όπως είπε- να προτιμήσει το ευρώ. Άρα μπρος γκρεμός, πίσω γκρεμός, παντού γκρεμός.
Πήγε στράφι η ελπίδα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα έσκιζε μνημόνια και θα βαρούσε νταούλια και οι ευρωπαίοι θα χόρευαν στον ρυθμό της υπερίσχυσης του δίκαιου του λαού. Προσωπικά δεν ψήφισα αυτά τα κόμματα. Γιατί δεν πιστεύω ότι κάποιοι θα έφερναν την αλλαγή. Γι αυτό ψήφισα ένα μικρό κόμμα που ήταν εκτός βουλής. Για να μη δηλώσω απούσα από τις εκλογές. Περίμενα όμως ότι αυτούς τους μήνες αφού πηγαινοέρχονταν στις Βρυξέλλες ότι θα πετύχουν μια καλή συμφωνία με πιο ευνοϊκούς όρους.
Ο κ. Τσίπρας παίρνει όλες τις ευθύνες πάνω του γιατί αυτός είναι πρωθυπουργός όπως δήλωσε. Παρόλα αυτά πιστεύει πως ένας καλός οικονομολόγος και έντιμος άνθρωπος δεν μπορεί να είναι καλός πολιτικός. Έτσι ο κ. Βαρουφάκης είχε την πλήρη κάλυψη του. Εφόσον όμως δεν το είχε με την πολιτική γιατί τον εμπιστεύτηκε; Πειραματόζωα γίναμε το 2010 μπαίνοντας στο πρώτο μνημόνιο, ακολουθώντας άλλο ένα και τώρα πάλι γίναμε ποντίκια γιατί ο κ. Βαρουφάκης έχει καλές γνώσεις οικονομικών; Δεν μπορεί όμως να συγκρατηθεί όπως παρατήρησε ο κ. Τσίπρας. Μάλιστα κράτησα ένα σχόλιο που είπε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών για τις διαπραγματεύσεις. «Είχαν βλέμμα στο κενό οι εταίροι (;) και αν τους λέγαμε τον ύμνο της Σουηδίας δεν θα το καταλάβαιναν».
Άρα όλα ήταν προσχεδιασμένα εξαρχής. Η ισχυρή Γερμανία με τους συμμάχους της ήθελαν να επιβάλλουν την λιτότητα με κάθε τρόπο και να μας έχουν αλυσοδεμένους. Ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών είπε πως αν κλεινόταν συμφωνία Μάρτιο ή Απρίλιο η συμφωνία θα ήταν καλύτερη. Με έναν Σόιμπλε που είχε σχέδιο να μας οδηγήσει σε έξοδο και σε παράλληλο νόμισμα ή σε μια πραγματικότητα μνημονίου και δραχμής.Και ακόμη επιμένει σε προσωρινό Grexit.
Αν καθίσουμε και σκεφτούμε σε λογική βάση όλα αυτά που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες δεν θα αντέξουμε και πολύ. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα πληρώσουμε το μάρμαρο και όχι τίποτα άλλο αλλά δεν έχουμε τίποτα. Ούτε ψυχικά αποθέματα, ούτε υλικά αποθέματα. Εξαιρούνται βέβαια αυτήν την περίοδο όσοι ξεχρεώνουν δάνεια, αγοράζουν ηλεκτρικά είδη, χρυσαφικά, αμάξια με τα χρήματα τους για να μην τα χάσουν σε περίπτωση κουρέματος καταθέσεων. Και όσοι έβγαλαν 250 δις ευρώ στο εξωτερικό αυτά τα πέντε χρόνια και είχαν σκοπό να κάνουν πάρτυ, αν πηγαίναμε σε δραχμή, για να αγοράσουν ότι μπορούσαν, κοψοχρονιά.
Δεν θα κλάψω για την καταστροφή όλων αυτών των γερολαδάδων και όσων κρατούν θησαυρούς σε τράπεζες και θυρίδες. Αν και είναι σε πιο δεινή θέση από τον εξαθλιωμένο, πεινασμένο, άστεγο, άνεργο, φτωχό. Η ιστορία ποτέ δεν τους δικαίωσε και στα μάτια του Θεού αν δεν μετανοήσουν δεν ξέρω πως θα εμφανιστούν.
Εύχομαι σε όλους μας μετάνοια γιατί με όλα αυτά που ακούω, βλέπω, αισθάνομαι, νιώθω, αφουγκράζομαι, μόνο μούδιασμα διαπερνάει το σώμα μου και την ψυχή μου.
Έχουν στερέψει λόγια, συναισθήματα. Θαρρώ πως παρακολουθώ κάτι και είμαι παθητικός δέκτης, δεμένος. Δεν μπορώ να αντιδράσω, να εκφράσω μια άποψη. Πηγαίνουν όλα στο πουθενά.
Μόνο υπομονή, προσευχή, ελπίδα και πίστη πως ο Θεός δεν θα μας αφήσει. Αυτός με κρατάει όρθια και εύχομαι και πολλούς ανθρώπους, αν όχι όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου