Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Γλιτώσαμε από το Grexit δε γλιτώσαμε από την Ευρώπη της Γερμανίας



Πείτε μου με όλες αυτές τις ραγδαίες εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα με την ταχύτητα του φωτός τις τελευταίες μέρες δεν έχετε σκεφτεί πως τελικά όλοι εμείς που σκεφτόμαστε εδώ και χρόνια να βγούμε εκτός Ε.Ε. και ευρωζώνης δεν είμαστε τόσο τρελοί… Και σημειωτέον δεν είμαι ΚΚΕ. Έστω να σας πέρασε σαν σκέψη σαν πυροτέχνημα. Η Γερμανία παραμένει –όχι σαν λαός, γιατί θέλω να πιστεύω πως υπάρχουν Γερμανοί που δεν έχουν σχέση με τους προγόνους τους- μια χώρα που κάνει πόλεμο και αυτό πλέον το γράφουν εφημερίδες της και στην Ευρώπη έχουν αρχίσει να βλέπουν αυτήν την διαστροφή της Μέρκελ και του Σόιμπλε να επιβάλλονται προς συμφέρον της οικονομίας τους και μόνο.
«Αυτό είναι πραξικόπημα» είναι το δημοφιλέστερο σύνθημα στο twitter με 100 εκατομμύρια μηνύματα από χρήστες όλου του κόσμου. Αλλά πώς να αντισταθεί η Ελλάδα όταν ο κ. Τσίπρας έχει εντολή από τα κόμματα πλην ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής να γυρίσει με συμφωνία; Δεν είμαστε απλώς με την πλάτη στον τοίχο. Αλλά χαλκομανία πάνω σε αυτόν και αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία να εξεταστεί είναι πως μετά από την οποιαδήποτε συμφωνία πώς θα εφαρμοστεί στην ελληνική κοινωνία. Θα γίνουν αποδεκτά τα μέτρα από τον ελληνικό λαό, έστω και αν ψηφιστούν από τους εκπροσώπους μας στο ελληνικό κοινοβούλιο; Δεν υπάρχουν πια χρήματα καρδιά μου για να πληρώσουμε. Αυτοί που τα έχουν τα φυλάνε σε τράπεζες του εξωτερικού, αλλά σίγουρα υπάρχουν και αυτοί που τα κρύβουν εντός αλλά πόσοι και πόσα είναι; Μια μεγάλη πλειοψηφία είναι φτωχοί, άνεργοι και εξαθλιωμένοι. Και το τρίτο μνημόνιο θα τους αυξήσει.
Απέτυχε το στοίχημα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για επανάσταση και τώρα πήγαμε στην αντίπερα όχθη της παράδοσης και η μόνη κόκκινη γραμμή που έμεινε ήταν αυτή στο σακάκι του Γιάννη Βαρουφάκη. Μπορεί ο κ. Τσίπρας να κάνει φιλότιμη προσπάθεια να αποφύγουμε το Grexit το οποίο απεφεύχθη όπως φαίνεται όμως, αυτό είχε ως αντάλλαγμα να επιβληθεί η γερμανική μπότα για να εξασφαλιστεί η εμπιστοσύνη από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης. Τελικά ένα σχόλιο που άκουσα στο κρατικό ραδιόφωνο στην εκπομπή «Απολύτως σχετικό» την προηγούμενη εβδομάδα είναι απολύτως εύστοχο: «Είναι σε μια γειτονιά ένας μπαταχτσής που τον τρέφουν όλοι και τους τα τρώει. Και σε άλλη μια γειτονιά είναι ένας δολοφόνος που τους έχει σκοτώσει. Ποιος είναι τελικά χειρότερος»; Η απάντηση τελικά δικαιώνει τον δολοφόνο όπως φαίνεται. Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς πως η Γερμανία ζήτησε και πήρε συγχωροχάρτι και διαγραφή χρέους της, έγινε πανίσχυρη και εξακολουθεί να σκοτώνει λαούς με τις πολιτικές της.
Όσοι διαφωνείτε δείτε μήπως σας φύτρωσε κανένα μουστακάκι. Γιατί η Ελλάδα μπορεί να έχει κάνει λάθη, αμαρτίες, αστοχίες, όμως δεν επιβλήθηκε σε κανέναν λαό. Μόνο αντιστέκεται και αμύνεται. Γι’ αυτό δεν θέλω την Ευρώπη της Γερμανίας. Χάρισμα της το τέρας που δημιούργησε. Να τα μαζέψουμε και να φύγουμε από εκείνο το μαγαζί. Άλλωστε προς διάλυση το πάνε εκεί αυτοί. Δεν έχει μέλλον. Γιατί βασίζεται σε οικονομικά συμφέροντα εις βάρος ανθρώπων. Ούτε οράματα, ούτε ιδεολογίες, ούτε ηθική, ούτε αξίες υπάρχουν. Μόνο λεφτά και συμφέροντα. Και ποιος ξέρει τι κρύβεται πίσω από όλο αυτό το κακό τσίρκο. Πλέον οι μάσκες τους έπεσαν. Αυτό το αναγνωρίζω στον Αλέξη Τσίπρα και το ότι έγινε πρώτο θέμα παγκοσμίως η κατάσταση μας, από το Γιάννη Βαρουφάκη.
Κατά τα άλλα ο λογαριασμός έρχεται στους πιο αδύναμους. Ανάποδα να μας γυρίσουν τίποτα δεν θα βρούνε από χρήμα. Αξιοπρέπεια δεν ξέρω. Και αυτήν ακόμη την παλεύουμε να την κρατήσουμε. Πάμε όλοι μαζί να φέρουμε μια γυροβολιά ακούγοντας τη Δραπετσώνα. Για εμάς τους τρελούς που ελπίζουμε στο Θεό και σε κανέναν άνθρωπο.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Έχει ο Θεός για όλους μας. Δόξα τω Θεώ!
 Εμείς θα ζήσουμε και ας είμαστε φτωχοί. ΟΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου