Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

"Χώρα που βοηθάει λαθρομετανάστες δεν θα την αφήσει ο Θεός"Με κομμένη ανάσα παρακολουθούμε όλοι οι Έλληνες και ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι του πλανήτη τις εξελίξεις για το μέλλον της Ελλάδος. Έχει σημασία το πώς βλέπουμε τα γεγονότα, αναλόγως με την διάθεση που έχουμε, η οποία δεν εξαρτάται απαραίτητα από την οικονομική ασφάλεια του καθενός. Άλλωστε μόνο οικονομική ανασφάλεια έχουν και όσοι διαθέτουν χρήματα οπουδήποτε (τράπεζες, κρυψώνες, εξωτερικό). Γιατί και φράγκα να έχεις τι να τα κάνεις αν χρεοκοπήσει η χώρα σου; Αυτό σκέφτηκαν η Γιάννα και ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος και θα φύγουν στην Ελβετία. Λες και μας ένοιαζε που ήταν εδώ. Άλλωστε και τα χρέη που μας δημιούργησαν με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 πληρώνουμε τώρα. Γιατί να μην δώσουν τώρα άραγε ένα γενναίο ποσό; Ή και τόσοι άλλοι μεγιστάνες του πλούτου που έχουμε; Παλιά οι Έλληνες και οι φιλέλληνες δωρίζανε περιουσίες για τον αγώνα των Ελλήνων και τώρα νομίζουν θα τις πάρουν μαζί τους. Στις ίδιες διαστάσεις που παίρνουμε όλοι: 2 επί 3 κάτω από τη γη.
Μια ψυχή μου επανέλαβε κάτι και θαρρώ πως έχει δίκιο. «Μια χώρα που δέχεται λαθρομετανάστες και τους  βοηθάει δεν θα την αφήσει ο Θεός». Ναι αυτή είναι η Ελλάδα. Παρόλες τις δυσκολίες της απλώνει το χέρι της σε ανήμπορους ανθρώπους που χάνουν την πατρίδα τους λόγω πολέμου, λόγω θρησκευτικού φανατισμού και άλλων συμφερόντων. Μπορεί λόγω των γεγονότων να ξεχάσαμε, όμως οι κοινωνίες των νησιών μας σε καθημερινή βάση έχουν αναλάβει την υποδοχή τους και την παροχή πρώτων βοηθειών, είτε με σίτιση, είτε με υγειονομική περίθαλψη, είτε με την οποιαδήποτε συμπαράσταση τους.
Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας σφυρίζουν αδιάφορα στο θέμα των λαθρομεταναστών και τους αντιμετωπίζουν ως «μπελά» και «βαρίδια». Η Ελλάδα και η Ιταλία παρόλη την οικονομική κρίση στέκονται στο ύψος τους και προσφέρουν ανθρωπιστική  βοήθεια. Μια άθλια στάση της Ε.Ε. απέναντι σε δύο μέλη της που υποτίθεται θέλει να βοηθήσει και όμως αυτό δεν το αποδεικνύει εμπράκτως.  Δεν είναι δίκαιοι οι Ευρωπαίοι μαζί μας και αυτό θα το βρούνε μπροστά τους. Νομίζουν πως η ισχύ τους είναι δικαιοσύνη. Και η ελληνική κυβέρνηση νομίζει πως το δίκιο μας είναι η ισχύ μας. Κάπου εκεί δεν τα βρίσκουμε.
Ας ευχηθούμε πως η Δικαιοσύνη του Θεού θα τα φέρει όλα στην ισορροπία τους. Σε αυτήν προσμένουμε, σε αυτήν ελπίζουμε, σε αυτήν πιστεύουμε. Κομποσκοίνι, προσευχή, κερί, δάκρυα για να σωθούμε. Ας γίνουμε ουρανοπολίτες γιατί Ευρωπαίοι πολίτες ούτως ή άλλως δεν μπορούμε να είμαστε. Δεν χωράμε σ’ αυτό το κουστούμι που μας έβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Δεν μπορούμε να ανήκουμε στη Δύση. Αυτό έδειξε η ιστορία μέχρι στιγμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου