Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Βγάλαμε το Θεό από τις ζωές μας και φαγωνόμαστε



Όσο πλησιάζουμε στην ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος βλέπουμε απίστευτες εικόνες στα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια. Υπάρχει μια ξεκάθαρη προβολή των υποστηρικτών του ΝΑΙ και αυτό το βλέπει ο καθένας που ανοίγει την τηλεόραση του έστω και λίγο. Προσωπικά δεν αντέχω να δω παραπάνω από λίγα λεπτά συζητήσεις,  γιατί νιώθω ότι απευθύνονται σε ανόητους ανθρώπους. 
Με τον τρόπο αυτό όμως θα γιγαντώσουν το ΟΧΙ που εικάζω ότι θα το ψηφίσουν ιδιαίτερα οι 108.371 18άρηδες που ψηφίζουν πρώτη φορά και ωιμέ τους έλαχε να συμμετέχουν σε ένα κρίσιμο δημοψήφισμα μετά από το 1974, γιατί θα αντιδράσουν σ’ αυτούς που τους υποδεικνύουν εντέχνως τι να ψηφίσουν καθημερινά. Οι φοιτητές και σπουδαστές που βλέπουν πως δεν υπάρχει μέλλον με τις υπάρχουσες συνθήκες των προστατών μας στην Ε.Ε. οι οποίοι παρουσιάζονται ως σωτήρες αλλά μόνο σαν εκβιαστές τελικώς αποδεικνύονται. Οι άνεργοι και εξαθλιωμένοι που ζούνε εδώ και πέντε χρόνια φοβερά δύσκολα και δεν έχουν να χάσουν πλέον τίποτα γιατί βλέπουν πως από θαύμα επιβιώνουν ακόμη, είτε με δανεικά, είτε με αλληλεγγύη άλλων (συσσίτια, κοινωνικά ιατρεία, συλλόγους κλπ), είτε ένας Θεός ξέρει πως!!! Οι άνθρωποι που δεν αντέχουν ραγιάδες πάνω από το κεφάλι τους και κουράστηκαν τον ζυγό που τους φορτώθηκε με αναίτιους λόγους, οι οποίοι δεν φοβούνται πως θα χάσουν την εθνική τους ασφάλεια αν φύγουμε από την Ε.Ε. γιατί πολύ απλά ζούμε έναν πόλεμο από αόρατους ανθρώπους που τα όπλα τους δεν φαίνονται, αλλά πετυχαίνουν τον στόχο τους στις ζωές μας.
Δυστυχώς όμως δεν έχω δει να ζητάνε την άποψη εκπροσώπων της Εκκλησίας με εξαίρεση την εκπομπή του κ. Χαριτάτου στον ALPHA που το πρωί της Παρασκευής βγήκε και μίλησε για λίγα λεπτά ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας και απηύθυνε ένα ενωτικό μήνυμα προς όλους και ζήτησε όλοι να απευθυνθούμε στο Θεό. Μιλάμε, χωρίς να ακούμε και το χειρότερο χωρίς να προσευχόμαστε. Αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε είναι να σιωπήσουμε και να ζητήσουμε τη θεία φώτιση. Μόνο ο Θεός μπορεί να δώσει τη λύση και να μας βγάλει από τα αδιέξοδα που ζούμε. Να ζητήσουμε το έλεος Του. Δόξα τω Θεώ υπάρχουν άνθρωποι που το κάνουν αυτό για όλους μας και ελπίζω στην προσευχή τους.
Κύριε και Θεέ μου φώτισε  τον ελληνικό λαό να κάνει θεάρεστα έργα και ελέησε τον. Περνάμε δύσκολα. Κάναμε λάθη και φτάσαμε μέχρι εδώ. Φώτισε τους πολιτικούς μας να πάρουν τις σωστές αποφάσεις και όσους δεν μας υπολογίζουν να μην μας κάνουν άλλο κακό. Σε παρακαλούμε Κύριε, βοήθησε μας. Τα παιδιά, τους γέρους, τους ασθενείς, τους νέους, τους φτωχούς, τους ανέργους, τους εξαθλιωμένους. Ζητάμε την αγάπη σου και μόνο. Σε παρακαλούμε. Μην μας εγκαταλείπεις. Έχουμε ανάγκη να είσαι στις ζωές μας.  
Αμήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου