Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Απολογισμός Δημοψηφίσματος: Ο Βαρουφάκης, οι Σπαρτιάτες του ναι και η Παναγία που θα μας σώσει



ΟΧΙ αποφάσισε το 61,31% του ελληνικού λαού που δεν φοβήθηκε ούτε την πίεση των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμών και πολιτικών που πρωταγωνιστούν στην παρούσα φάση στην Ε.Ε. ούτε τα ΜΜΕ που έκαναν την προπαγάνδα σημαία τους. Έτσι πλέον οι Έλληνες βαδίζουν ενωμένοι με τους πολιτικούς αρχηγούς να κάθονται στο ίδιο τραπέζι και να συζητάνε μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού που και με αυτόν τον τρόπο έδειξε πως θέλει να είμαστε όλοι μαζί.
Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης προέβη σε παραίτηση μετά από απαίτηση των δανειστών μας και όπως είχε διαρρεύσει στα ΜΜΕ από χθες το βράδυ ήταν μια άποψη που θα υποστήριζε ο Αρχηγός του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος κατά έναν περίεργο λόγο συντάσσεται με όσα λένε οι ξένες δυνάμεις και μάλιστα τους προλαβαίνει... Άραγε αυτό δεν πρέπει να μας προβληματίσει;
Παραιτήθηκε και ο Αρχηγός της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς λαμβάνοντας ως ήττα το χαμηλό ποσοστό του ΝΑΙ κάτι που ο ίδιος και οι Νεοδημοκράτες έθεσαν ως στοίχημα. Έπαιξαν και έχασαν μόνοι τους προφανώς. Αφού από πλευράς ελληνικού λαού δεν πιστεύω πως το ερώτημα που απάντησαν είχε σχέση με Ε.Ε. και ευρώ ούτε με κόμματα. Δεν πιστεύω δηλαδή πως κέρδισαν ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση.
Απλώς ο Έλληνας του 2015, ο πληγωμένος, ο κουρασμένος, ο αδικημένος, ο άφραγκος, ο άνεργος, ο εξαθλιωμένος έχει την δύναμη να υψώσει το ανάστημα του, να πει ΟΧΙ όπως έχουν πει και πρόγονοι του κατά τη διάρκεια της ελληνικής ιστορίας. Βέβαια το πώς οι Σπαρτιάτες έδωσαν το μεγαλύτερο ποσοστό του ΝΑΙ σε όλη την Ελλάδα με ξάφνιασε δυσάρεστα, αφού αν ήταν οι ίδιοι το 480 π.Χ. τότε σίγουρα θα είχαμε ακόμη την περσική αυτοκρατορία.
 Ιδού και έναν σπαρταριστό διάλογο περί αυτού από το ιστολόγιο http://oxaxanoulis.blogspot.gr/:
Δελτίο ειδήσεων ΣΚΑΙ 480 π.Χ.

-Μπάμπη μου πως βλέπεις την απόφαση του Βασιλιά της Σπάρτης να πάρει την φρουρά του και να σταθεί απέναντι στη παντοδύναμη Περσική Αυτοκρατορία;

-Σία μου, όπως καταλαβαίνεις έκανε...ένα μεγάλο ατόπημα. Ο Ξέρξης, φίλος της Ελλάδας, ζήτησε απλά "Γη και Ύδωρ". Δεν ήταν τελεσίγραφο.

Κι ενώ ο Λεωνίδας έπρεπε να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις εκείνος στράφηκε στους  5 εφόρους ζητώντας όλο το στρατό της Σπάρτης.

-Γιατί να ζητήσει όλο το στρατό της Σπάρτης;

-Ευτυχώς δεν του τον παραχώρησαν. Θα ήταν μια κίνηση που θα εκλαμβανόταν ως εχθρική από τον Μεγάλο Βασιλιά. Και ευτυχώς που διανύουμε την περίοδο των Καρνείων και πρυτάνευσε η λογική,

-Τώρα Μπάμπη μου τι είναι αυτό που πρέπει να περιμένουμε;

-Σία άκουσε με  και το λέω σε όλους τους τηλεθεατές μας. Ελπίζω πραγματικά να κρατήσει γερά ο Ξέρξης. Γιατί αλίμονο μας αν κάθε φορά που έρχονται να μας βοηθήσουν ξένοι, εμείς πετάμε τους εκπροσώπους τους στο πηγάδι...Πρέπει επιτέλους σαν χώρα να καταλάβουμε ότι η θέση μας είναι στη Περσική Αυτοκρατορία. Κι αν κάνουμε και μερικές ουσιώδεις παραχωρήσεις δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει να διατηρήσουμε τη θέση μας και να μείνουμε ζωντανοί.

-Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι θα πρυτανεύσει η λογική και όλοι θα αντιληφθούμε ότι ο πόλεμος θα μας εμπλέξει σε μεγάλες περιπέτειες. Καλό σου βράδυ Μπάμπη.

-Καλό σας βράδυ.
Άποψη μου είναι πάντως πως πρέπει να φύγουν από τη Βουλή όσοι έπαιξαν ύποπτο ρόλο στη μνημονιακή Ελλάδα. Δεν έχουν θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο και να γυρίσουν στα σπίτια τους.
Αυτή τη στιγμή γίνεται μια ύστατη προσπάθεια να ανασυγκροτηθεί το ελληνικό κράτος. Για άλλη μια φορά μέσα από τις στάχτες του. Είμαστε πραγματικά στον αέρα με τα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες μέρες και χρειαζόμαστε την εθνική ενότητα. Εύχομαι να βοηθήσει και ο Θεός και οι εχθροί της Ελλάδος να φύγουν από τις θέσεις κλειδιά για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και στην Ευρώπη.
Ήδη οι Ολλανδοί σοσιαλιστές ζήτησαν την παραίτηση του Γερούν Ντάισελμπλουμ λέγοντας πως δεν έχει θέση στο τραπέζι διαλόγου μετά το δημοψήφισμα της Ελλάδος. Ας γυρίσει στη φάρμα του με τα γουρούνια στην τελική. Μήπως και του φύγει αυτή η μαγκιά που πουλάει.
Όσο για την μαντάμ Μέρκελ που ζήτησε σε τηλεφωνική επικοινωνία τη νέα ελληνική πρόταση να δούμε αύριο τι γνώμη θα εκφράσει. Γιατί μπορεί να ανοίξει ένας νέος κύκλος συνομιλιών χωρίς λύση. Δηλαδή- ο Θεός να μην επιτρέψει- αλλά δεν αποκλείεται να δούμε να μας εξωθούν στα άκρα. Και τότε σαφώς θα έχουν να κάνουν όλοι αυτοί οι αλαζόνες πολιτικοί και τεχνοκράτες των ισχυρών ευρωπαϊκών κρατών με τους λαούς τους που- Δόξα τω Θεώ- μια πλειοψηφία τους δεν τους μοιάζει και βλέπουν πως έχουμε αδικηθεί.
Είναι ένα πολύ θερμό καλοκαίρι αυτό και η αγωνία όλων είναι τεταμένη. Γιατί ναι μεν θέλει η πλειοψηφία την  Ε.Ε. και ευρώ, όμως αντιστεκόμαστε στην κοροϊδία. Άραγε οι Ευρωπαίοι έχουν την διάθεση ή την πρόθεση να βοηθήσουν την Ελλάδα να ορθοποδήσει ή θέλουν να μας βγάλουν έξω από το παιχνίδι τους; Θα φανεί αργά ή γρήγορα.
Μέχρι τότε ψυχραιμία, υπομονή, προσευχή. Εμείς ως λαός απαντήσαμε και δείξαμε τι δεν θέλουμε. Από εδώ και στο εξής αναλαμβάνουν οι πολιτικοί μας με την καθοδήγηση του Θεού. Ο Αύγουστος είναι ο μήνας της Παναγίας και πιστεύω πως μέχρι τότε θα έχουμε λύση. Γιατί η Υπεραγία Θεοτόκος είναι η μεσίτρια μας και η Στρατηγός μας. Αυτή θα μας δώσει τη μεγάλη χείρα βοηθείας.Το γράφω και στο ιστολόγιο μου όπως βλέπετε: «Την πάσα ελπίδα μου σε Σένα την αναθέτω. Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς». Μια προσευχούλα όλοι και θα δείτε όλα θα πάνε Παναγιοσκέπαστα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου