Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Πριν ανοίξουν οι κάλπες για το δημοψήφισμα: Πώς γράψαμε την ιστορία της Ελλάδος και της Ε.Ε.;



Δυο ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες και ανακοινωθούν τα ανεπίσημα αποτελέσματα των εταιρειών δημοσκοπήσεων (που μπορεί να μην είναι έγκυρα αφού όπως έδειξαν οι μισοί υποστηρίζουν ΝΑΙ και οι άλλοι μισοί ΟΧΙ άρα το στατιστικό λάθος είναι λογικό να γίνει). Σήμερα είναι μια καλοκαιρινή μέρα. Πήγαμε και ψηφίσαμε κάνοντας το Σταυρό μας (πέρα από το Σταυρό που σχηματίσαμε στο ψηφοδέλτιο) και ζητώντας από το Θεό και λάθος να αποφασίσαμε, Αυτός να το κάνει σωστό. Γιατί πόσες φορές άραγε δεν κάναμε στριβοτιμονιές και ο Κύριος μας γυρνούσε εκεί που ήθελε Εκείνος; Για να μαστε στο σχέδιο Του και να μην είμαστε εκτός. Σέβεται την ελευθερία μας, αλλά δεν θέλει να μας χάσει. Γι’ αυτό και πάντα μας φέρνει στην Οδό Του.
Ελπίζουμε πως όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, ο ελληνικός λαός να είναι ενωμένος, με ομόνοια, αλληλεγγύη. Οι πολιτικοί μας να φωτιστούν από το Άγιο Πνεύμα και να μην μας οδηγήσουν στον όλεθρο. Οι ξένες δυνάμεις να σταματήσουν να διοικούνται από πονηρά πνεύματα (υπερβολική αγάπη στο χρήμα και στο συμφέρον) και να μην μας «πολεμήσουν» άλλο.
Σήμερα καθίσαμε με φίλους κάτω από έναν πλάτανο και μιλήσαμε για όσα ζήσαμε μέχρι στιγμής και όσα περιμένουμε. Άνθρωποι από 30-40 χρόνων κυρίως που πληγήκαμε ιδιαίτερα από αυτήν την κρίση, αφού στην πλέον παραγωγική μας ηλικία δεν μπορούμε να διοχετεύσουμε την ενέργεια μας όσο θα θέλαμε και να δημιουργήσουμε. Να δουλέψουμε, να κάνουμε όνειρα, να μη φοβόμαστε, να ζούμε χωρίς να τρομοκρατούμαστε και να λαμβάνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς εν μια νυκτί. Τουλάχιστον σήμερα αποφασίσαμε για εμάς. Όσο και να μην το θέλανε κάποιοι.
Τα τελευταία 30 χρόνια στην Ε.Ε. έγιναν 110 δημοψηφίσματα. Άραγε γιατί ενόχλησε τόσο πολύ το συγκεκριμένο στην Ελλάδα; Μας απειλούν ότι θα μας διώξουν εκτός της Ε.Ε. και του ευρώ. Λες και είμαστε σκυλιά και περιμένουμε στην πόρτα τους. Εμείς οι εταίροι γίναμε εταίρες. Ενώ τόσο καιρό τους ικανοποιούσαμε με τα «ΝΑΙ εφέντ» τώρα αντισταθήκαμε και γίναμε επικίνδυνοι.
Σήμερα μια φίλη είπε πως μπορεί να παρατείνουν το κλείσιμο της συμφωνίας έως και τον Οκτώβρη που είναι να γίνουν οι εκλογές στην Ισπανία. Εάν θέλουν να μας φτάσουν μέχρι εκεί, ζώντας επί ξύλου κρεμάμενοι τότε μάλλον πάμε για κατεδάφιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχει πλέον ούτε αξίες, ούτε ιδεολογίες, ούτε ηθική. Παρά μόνο χρήμα, συμφέρον, ισχυρά κράτη εναντίον αδύναμων. Τι να κάνεις μια τέτοια κοινότητα όταν θέλουν να σε καταστρέψουν; Όταν θέλουν να σε εξοντώσουν και να σε κατηγορούν διαρκώς λέγοντας πως ζούμε εις βάρος τους; Ευτυχώς υπάρχουν και φιλέλληνες σε κράτη της Ε.Ε. που μας νοιάζονται και αυτοί θα ξεσηκωθούν.
Λέτε όντως σήμερα να ξεκινήσαμε να γράφουμε ιστορία; Λίγες ώρες υπομονή και ακόμη περισσότερα χρόνια υπομονή. Ο ιστορικός του μέλλοντος που θέλει να ναι αντικειμενικός θα γράψει για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιούλη 2015 τι συνέπειες θα έχουν για τους Έλληνες και τους άλλους λαούς της Ευρώπης.
Εύχομαι ο Θεός να μας ελεήσει ότι και να γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου