Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Καπακομανία στην Ξάνθη: Οι Ξανθιώτες ευαισθητοποιημένοι κοντά στο συνάνθρωπο



Ο Σύλλογος Γονέων Και Φίλων Παιδιών Με Κινητικά Και Νοητικά Προβλήματα "Στηρίζω" γίνεται βασικός υποστηρικτής της εθελοντικής δράσης "Καπακομανία" και ξεκινά μια δοκιμαστική προσπάθεια συλλογής καπακιών που θα εξελιχθεί εντός των ημερών με τη βοήθεια τοπικών συλλόγων.
Η προσπάθεια συστρατεύει τους πολιτιστικούς συλλόγους, που στη διάρκεια των Γιορτών Παλιάς Πόλης θα συλλέγουν καπάκια, συμμετέχοντας στην προσπάθεια. Σε σχετική ανακοίνωση, σημειώνονται τα ακόλουθα:
"Στηρίζουμε την συλλογή και ανακύκλωση πλαστικών καπακιών (από γάλα, νερό, χυμό, αναψυκτικά, παιδικές τροφές, απορρυπαντικά...) με σκοπό την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου για όποιο παιδί το χρειάζεται. Ας γίνουμε όλοι αρωγοί αυτής της δράσης αφιλοκερδώς, με αγάπη και σεβασμό στον συνάνθρωπο. Όσοι ενδιαφέρεστε να παρέχετε καπάκια στη δράση, μπορείτε να έρθετε σε επαφή με μας. Η ισχύς εν τη ενώσει!
Θα προβούμε σε τοποθέτηση δέκα φιαλών (φωτο) στην Ξάνθη, στις οποίες θα γίνεται η συλλογή των πλαστικών καπακιών (τα σημεία θα ανακοινωθούν). Αν και ενδιαφερόμαστε για όλων των ειδών καπάκια (νερού, αναψυκτικών, απορρυπαντικών, καπάκια από κρέμες μωρών κ.α.), σε πρώτη φάση θα συλλέγουμε στα επιλεγμένα σημεία καπάκια που θα χωράνε μέσα στις φιάλες! Στόχος η αγορά αναπηρικού αμαξιδίου και η δωρεά του σε παιδιά που η ζωή τους βρίσκεται επάνω στις τέσσερις ρόδες του. Ο βασικός συντελεστής είναι ο σύλλογος "Στηρίζω", ο οποίος με αγάπη και ζέση βοήθησε το κοινό να αντιληφθεί το σπουδαίο έργο που θα χαρίσει χαρά σε παιδιά! Για την ανακύκλωση θα απευθυνθούμε σε τοπική επιχείρηση. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει επικοινωνία για τη δωρεάν μεταφορά τους στην Αθήνα και η ανακύκλωση σε επιχείρηση της Αττικής. Στην προσπάθεια πρέπει να βοηθήσουμε όλοι! (ΥΓ: Δυστυχώς κάθε τόνος πλαστικού δεν ισοδυναμεί με καροτσάκι)".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου