Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Με ποιες εκδηλώσεις κλείνει η αυλαία των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης (06_09_2015)



Συναυλία Σύλλογος Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Επαρχίας Ελασσόνας - Αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη
20:30
ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
Ο Σύλλογος Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη επαρχίας Ελασσόνας, δημιουργήθηκε προς τιμήν του μεγάλου λαϊκού βάρδου για τα 50 χρόνια προσφοράς του, στο ελληνικό τραγούδι και από την μεγάλη αγάπη του κόσμου.
Ο σκοπός του συλλόγου είναι η γνώση, η διάδοση και η διάσωση των τραγουδιών του, ώστε να γνωρίσουν και οι νεότερες γενιές ποιος ήταν ο Στέλιος Καζαντζίδης και τι προσέφερε στον ελληνικό λαό με τα τραγούδια του και γενικά στον πολιτισμό.
Παίζουν οι μουσικοί: Παναγιώτης Ζιώγας – μπουζούκι, Βάιος Λιάνος – αρμόνιο, Παντελής Γεγγενίδης – ντραμς, στο τραγούδι οι Γιώργος Ροδακίδης και Δημήτρης Μιχαηλίδης.


Γιάννης Χατζόπουλος & Band
22:30
ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
Ο ανερχόμενος ξανθιώτης καλλιτέχνης με την πρώτη του προσωπική δουλειά με τίτλο «Μια εικόνα», κατάφερε με το τραγούδι «Πως πίστεψα σε σένα» να βγει νούμερο 2 στα charts του Απριλίου του 2009 και στις 70 καλύτερες ξένες και ελληνικές επιτυχίες του 2009.Υπογράφει σε μουσική και στίχους τα τραγούδια του και μαζί με την ορχήστρα του, θα σας ταξιδέψει με τα δικά του τραγούδια άλλα και με γνωστές διασκευές αγαπημένων τραγουδιών.
Στο πρόγραμμα του θα ακούσετε εκτός από τα δικά του τραγούδια από το προσωπικό album «Μια εικόνα», ελληνικές και ξένες επιτυχίες σε έντεχνο ποπ-ροκ ήχο, διασκευασμένες μοναδικά με το δικό του στυλ. Οι εμφανίσεις του Γιάννη Χατζόπουλου χαρακτηρίζονται από πολύ κέφι, αμεσότητα με το κοινό άλλα και χιούμορ καθώς κάθε εμφάνιση περιλαμβάνει χιουμοριστικά τραγούδια και αφηγήσεις άλλα και αυτοσχεδιασμούς.
Γιάννης Χατζόπουλος - /Φωνή
Γιώργος Μελίτος - Μπάσο
Γιάννης Δεληγιάννης - Τύμπανα
Κων/νος Ρώσος - Ηλ. Κιθάρα
Κων/νος Γερμανός - Ηλ.Κιθάρα/Δωδεκάχορδη
Δημήτρης Κτενίδης - Ηχοληψία

  
Εργαστήριο Μαύρου Κουκλοθεάτρου Αντικείμενο – Κουκλο – Θεάτρου
18:00
ΣΠΙΤΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΕΞ
Στο μαύρο θέατρο οι όροι αντιστρέφονται.
Το φως είναι Μαύρο και οι σκιές Λευκές.
Σ’ ένα φόντο μαγικό, παραμυθένιο, όπου τα χρώματα, τα αντικείμενα και τα σώματα παίζουν ανάμεσα στο ορατό και στο αόρατο και ο θεατής συμμετέχει ως μέρος του φωτός και της σκιάς.
Στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης θα έχουμε την δυνατότητα να γνωρίσουμε το εργαστήριο και τα χαρακτηριστικά του από την υπεύθυνη του τμήματος.
Για παιδιά και ενήλικες (εκπαιδευτικούς και νέους γονείς) από την Φιλιώ Δαργενίδου, υπεύθυνη του τμήματος.
Περισσότερες πληροφορίες εγγραφές : στα τηλ. 6985076171 – 2541025421
Οργάνωση: ΦΕΞ  - Κουκλοθεατρικό Εργαστήρι  «κουκλόκοσμος», για παιδιά & ενήλικες.

Δίκτυο Λόγου και Πράξης - Παρουσίαση Ξανθιώτες και Θρακιώτες ποιητές και ποιήτριες
20:00
Μονοπάτι της Ζωής
Το Δίκτυο Λόγου και Πράξης παρουσιάζει –Ξανθιώτες και Θρακιώτες  ποιητές και ποιήτριες διαβάζουν τις δημιουργίες τους – κλείνουμε τις Γιορτές Παλιάς Πόλης με απαγγελίες από τους ίδιους τους ποιητές και τις ποιήτριες της Ξάνθης και της Θράκης  δημοσιευμένων ή αδημοσίευτων ποιημάτων τους – μουσικοί της Ξάνθης θα πλαισιώσουν την ποιητική βραδιά - θα υπάρχει έκθεση βιβλίου των δημιουργών.

Θρακιώτικο Χαρμάνι
20:30
Σύλλογος Εβριτών Ν. Ξάνθης
Το ποιοτικό διαχρονικό «Θρακιώτικο Χαρμάνι» που δημιουργήσαμε, με αρώματα και φρεσκάδα από τα εκλεκτά συστατικά μας, Παλιά Πόλη της Ξάνθης,  ντόπιες γευστικές απολαύσεις και μουσική παράδοση της Θράκης, ολοκληρώνεται απόψε. Τον επίλογο μας τον υπογράφουν μια παρέα μουσικών, συνοδοιπόροι και φίλοι του Συλλόγου μας. Ένα ευχάριστο μουσικό σύνολο που σέβεται την παράδοση και τις πολιτισμικές ιδιαιτερότητες της πατρίδας μας. Μια μελωδική παρέα, που αναζητεί μέσα από το τραγούδι και το χορό την αλληλεπίδραση μουσικού και χορευτή, αυτήν την πανέμορφη βιωματική και μυσταγωγική σχέση, απαραίτητη προϋπόθεση για το αυθόρμητο γλέντι.
Τελευταίο μας ραντεβού λοιπόν στις Γιορτές Παλιάς Πόλης 2015 με τους Εβρίτες σε ένα «Θρακιώτικο Χαρμάνι». Σας περιμένουμε να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε, να διασκεδάσουμε σε στυλ... παραδοσιακό με τους: Άγγελο Ξανθόπουλο (Ούτι, Τραγούδι), Μάκη Αβραμίδη (Κιθάρα), Βασίλη Παπαμιχαήλ (Κλαρίνο), Χουλιάρα Χρήστο (Κλαρίνο) και Νάκη Ξανθόπουλο (Κρουστά).

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης - Ποντιακή βραδιά
20:30
Λευκού Πύργου & Χασιρτζόγλου στο Parking
Ποντιακή βραδιά με τον Μπάμπη Ιωακειμίδη στο Τραγούδι και τον Στάθη  Πορφυρίδη στη  Λύρα και το Τραγούδι.

Μουσικές της Μικρασίας
20:30
Σύλλογος Μικρασιατών "Αλησμόνητες Πατρίδες"
Ιωακείμ Σγουρού απέναντι από το παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής (πάνω και πίσω απο το καφέ Μπλέ)
Τελευταία μέρα των Γιορτών Παλιάς Πόλης 2015, οι άνθρωποι του συλλόγου σας καλούν να γλεντήσουμε όλοι μαζί, μ’ένα γλέντι που με κέντρο τις μουσικές της μικρασίας θα περιδιαβεί όλες τις περιοχές του ελληνισμού και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για τον επόμενο χρόνο.

Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πρωτοπόροι Λεύκης Ξάνθης - Μουσικό πρόγραμμα με DJ
20:30
Δημοτικό Κολυμβητήριο
Το μουσικό πρόγραμμα θα επιμεληθεί DJ, πολλά υποσχόμενος. Οι ηχητικές δημιουργίες του ενθουσιάζουν και μένουν αξέχαστες, κάτω από τη μαγική επίδραση της κονσόλας του.

Λαϊκή βραδιά με θρακιώτικες παρενθέσεις
20:30
Π.Σ. "Η Θράκη"
Λαϊκή  βραδιά με θρακιώτικες παρενθέσεις!!
Σουλεϊμάν (Σούλης) Καρά - μπουζούκι, σάζι, τραγούδι
Μεμέτ  Καρά - πλήκτρα
Βαγγέλης Δωρόπουλος – γκάιντα

Μάνος Χατζιδάκις «Λαχειοπώλης τ’ Ουρανού»
21:00
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
Η αποχαιρετιστήρια βραδιά των γιορτών παλιάς πόλης  ανήκει εξολοκλήρου στον Μάνο Χατζιδάκι που τόσο αγαπήσαμε. Μια βραδιά πλημμυρισμένη με  μουσική,  συνεντεύξεις,  προβολές και παρτιτούρες, μια βραδιά σαν εκείνες που έστεκε ο μικρός  Μάνος στις μύτες των ποδιών για να μάθει να αποτυπώνει τους ήχους στο σκοτάδι και στο χαρτί…
«Ας τον φανταστούμε στη γενέθλια πόλη του την Ξάνθη , ως Λαχειοπώλη τ’ Ουρανού, «να μοιράζει αριθμούς σε ξωτικά κι αγγέλους» κι ας αφεθούμε στον κόσμο του.
«Μα καλά, θα παίζεις μόνο Χατζιδάκι;» αντέδρασαν πολλοί φίλοι .
Κι αυτό μοιάζει να είναι το στοίχημα της εκπομπής: Nα μεταδώσω στους φίλους και ακροατές , ειδήμονες και μη, την αγάπη μου για το μεγάλο δημιουργό και άνθρωπο, «την ευγενέστερη ψυχή που παρήγαγε ποτέ η Ελλάδα» (Λ. Κύρκος), ώστε να πειστούν ότι ο Μάνος Χατζιδάκις φέρει στις αποσκευές του έργου του ένα ολόκληρο ποιητικό σύμπαν, πλήρες και ανεξάντλητο, που μπορεί να πλουτίσει την ευαισθησία μας και να μας κάνει ομορφότερους και πιο συνειδητοποιημένους». Επιμέλεια Αντώνης Παπακωνσταντινίδης, παραγωγός του ράδιο Ξάνθη 93,5.
Οργάνωση: ΦΕΞ - ράδιο Ξάνθη 93,5 - Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου