Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Το πρόγραμμα των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης την προτελευταία ημέρα (5/09/2015)



Συναυλία Βασίλης Παπακωνσταντίνου
21:00
ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
O αιώνιος έφηβος Βασίλης Παπακωνσταντίνου ετοιμάζεται για ένα μουσικό παιχνίδι,  στην Ξάνθη όπου οι πάσες από τραγούδι σε τραγούδι θα έχουν σταθμούς σε αγαπημένα του κομμάτια αλλά και απρόβλεπτες επιλογές.
Ο πλέον αγαπητός συναυλιακός καλλιτέχνης των τελευταίων σαράντα χρόνων, διατηρεί σταθερά δυνατή την φλόγα της σκηνικής του παρουσίας και μας προσκαλεί σε μια συναυλία  που θα  προσφέρει  συγκίνηση και δυναμισμό, εκτόνωση και σκέψη.
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου κουβαλάει πάντα την κληρονομιά των συνεργασιών του, με σπουδαίους συνθέτες, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Λοίζος, ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Νικόλας Άσιμος μεταξύ άλλων και έχει τραγουδήσει ποιητές όπως ο Τάσος Λειβαδίτης, ο Νίκος Καββαδίας, ο Αλκης Αλκαίος, ο Κώστας Καρυωτάκης αλλά και σπουδαίους στιχουργούς όπως ο Κώστας Τριπολίτης και ο Οδυσσέας Ιωάννου.
Με μια φωνή που ηχεί μοναδικά τρυφερή και άλλες στιγμές ανατριχιαστικά εκρηκτική με την γνήσια ροκ σκηνική του παρουσία ξέρει να στήνει πάντα συναυλίες που στάζουν ιδρώτα και έχουν κάθε φορά απρόβλεπτο χαρακτήρα.
Μαζί του οι:
Ανδρέας Αποστόλου - πιάνο, Στέφανος Δημητρίου- Drums, Βαγγέλης Πατεράκης ηλεκτρικό μπάσο, Μαίρη Μπρόζη – βιολί, τραγούδι, Γιάννης Αυγέρης – κιθάρες, πνευστά, Αλέξανδρος  Μπίτος - επιμέλεια ήχου, Γιάννης Δίπλας - επιμέλεια φώτων, Αντρέας Αποστόλου- ενορχήστρωση.


ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Ορφέως και Πινδάρου 
Οι ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι για τα προβλήματα και τις ανάγκες των παιδιών αλλά και του γενικότερου πληθυσμού, επισκέπτονται απομακρυσμένα χωριά και σχολεία με εθελοντές γιατρούς, προκειμένου να πραγματοποιήσουν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμούς.
Για την ενίσχυση της Οργάνωσης και την αγορά εμβολίων το διάστημα των Γιορτών της Παλιάς Πόλης θα πωλούνται προϊόντα της Οργάνωσης.

Ψωμιά γεμιστά με παραμύθια… & «σαν θερινό σινεμά»
19:30
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
Δυο αδέρφια παίζουν και ονειρεύονται. Ένα άλογο τρέχει σαν τον άνεμο. Μια κουζίνα  όπου ψήνονται  θαύματα. Γλυκά ψωμιά γεμιστά με παραμύθια.
Κι από το παιχνίδι στο όνειρο, βήμα το βήμα τα δυο αδέρφια  και όλοι εσείς συνταξιδιώτες σ’ ένα όνειρο μαζί με την συγγραφέα Δήμητρα Πυργελή..
Παιδιά βάλτε πρόχειρα κι ελάτε να ζυμώσουμε ψωμά με παραμύθια… με τον σεφ Γρηγόρη Καργάκο και την παρέα του εργαστηρίου μαγειρικής της Φ.Ε.Ξ.
Στη συνέχεια η κινηματογραφική λέσχη της ΦΕΞ μας προτείνει ταινίες «σαν θερινό σινεμά» στην αυλή με τα χαμάμ..
Οργάνωση: ΦΕΞ &εργαστηρίου μαγειρικής της ΦΕΞ - Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης – βιβλιοπωλείο Πυργελή

Δίκτυο Λόγου και Πράξης - Μουσική βραδιά
20:00
Μονοπάτι της Ζωής
Το Δίκτυο Λόγου και Πράξης παρουσιάζει μια αλλιώτικη μουσική βραδιά. Απολαμβάνουμε τις μουσικές  (και όχι μόνο) του  Μανόλη Ρασούλη με όχημα τους δίσκους βινυλίου και οδηγό το Βασίλη Μπουζούρη.

Λύκειο των Ελληνίδων – Παρ/μα Ξάνθης - Γνωριμία με το Capoeira
20:30
ΚΤΙΡΙΟ ΟΔΟΥ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 1(ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΧΑΣΙΡΤΖΟΓΛΟΥ)
Αρχή της οδού  Βενιζέλου και αυλή Λυκείου
Το Λύκειον των Ελληνίδων  Ξάνθης  και ο δάσκαλός του κος Ιορδάνης Κασάπογλου, του Group «JacobinaArte» μαζί με τους μαθητές του, παρουσιάζουν την τέχνη της Capoeira. Σκοπός  της εκδήλωσης είναι  η γνωριμία με την Αφροβραζιλιάνικη  πολιτιστική έκφραση, που εμπεριέχει χορό, πολεμική τέχνη, φιλοσοφία, άθληση και εκπαίδευση. Μετά την επίδειξη θα ακολουθήσει δωρεάν μάθημα στην  αυλή του Λυκείου.

Μια βραδιά με το «Θρηικίο Ήχο»
20:30
 Σύλλογος Εβριτών Ν. Ξάνθης
Αν θέλετε να απολαύσετε κάτι αλλιώτικο, μια μουσική παρέα που να ξεχειλίζει στιλ και να εκπέμπει τόνους διέγερσης και πάθους αληθινού. Αν θέλετε να ζήσετε μια μουσική διαδρομή γεμάτη εναλλαγές και όμορφες εκπλήξεις, κάτι το ζωντανό, που να το νιώσετε και να γίνεται με αυτό ένα.  Αν θέλετε να ταξιδέψετε στο χρόνο και να μεταφερθείτε σε αλλοτινές Ορφικές εποχές. Αν τα κοινότυπα στέκια σας κούρασαν. Ετοιμαστείτε λοιπόν! Το ανερχόμενο Ξανθιώτικο μουσικό σχήμα «Θρηικίος Ήχος» σας περιμένει. Ελάτε να χορέψετε, να ζήσετε εθισμούς δίχως αύριο, και να εγκλωβιστείτε σε μια δίνη αναπόφευκτα τρελή.
Είναι άραγε αρκετά κάποια αρχέγονα μουσικά όργανα για να συνθέσουν μια γλυκιά μουσική παράνοια; Μην αναρωτιέστε καθόλου. Επί σκηνής, ο Ηρακλής Ψωμαδόπουλος στη Γκάιντα και στο καβάλι,  ο Αλέξης Κοκκαλίδης στο τραγούδι και στη λύρα Θράκης, ο Τάσος Δασκαλόπουλος στο λαούτο και ο  Γιώργος Παπαδόπουλος στα κρουστά, μαζί με τον Παναγιώτη Κολοβό στο κλαρίνο, δίνουν μια απάντηση σε όλους εμάς.

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης - Ποντιακή βραδιά
20:30
Λευκού  Πύργου & Χασιρτζόγλου στο Parking
Ποντιακή βραδιά με τον Αδάμ Αποστολίδη και τον Γιώργο Παπαγιαννίδη στο  Τραγούδι και τον Γιώργο  Αποστολίδη στη Λύρα.

Παραδοσιακό γλέντι
20:30
 Σύλλογος Μικρασιατών "Αλησμόνητες Πατρίδες"
Ιωακείμ Σγουρού απέναντι απο το παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής (πάνω και πίσω απο το καφέ Μπλέ).
Παραδοσιακό γλέντι με μουσικές από όλη την Ελλάδα και συνέχεια με ρεμπέτικο-λαϊκό πρόγραμμα και αυθεντικές λιχουδιές και εδέσματα της ανατολής.                      
   
Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πρωτοπόροι Λεύκης Ξάνθης - Μουσική Βραδιά
20:30
Δημοτικό Κολυμβητήριο
Το «πρωτοποριακό» στέκι φιλοξενεί δύο εξαιρετικούς μουσικούς, που χρόνια τώρα είναι περιζήτητοι στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, συνυπάρχουν για δυο μοναδικές βραδιές κουλτούρας και πολυπολιτισμικών βιωμάτων. Τον Τάσο Κυριαζίδη και τον Ηλία Καραχριστοδούλου.  Δεξιοτέχνες ο καθένας με το δικό του πληθωρικό ταλέντο, ενώνουν τις ιδιοσυγκρασίες τους και αποδίδουν φανταστικά ηχοχρώματα με την μοναδική φωνή της.
Σίας Φυτοπούλου. Οι σπουδαίοι αυτοί καλλιτέχνες, ξετυλίγουν μπροστά μας ένα ξεχωριστό ποικίλο ρεπερτόριο που θα μείνει αξέχαστο.

Παραδοσιακό παναύρ’
20:30
Π.Σ. "Η Θράκη"
Παραδοσιακό παναύρ’ με γκάιντες, κλαρίνα, τραγούδια και όργανα πολλά! Ελάτε να χορέψουμε μέχρι τελικής πτώσης!
Βαγγέλης Δωρόπουλος – γκάιντα, καβάλι        
Νίκος Ζάρκος - κλαρίνο                        
Γιάννης Κυριακίδης– ακκορντεόν, τραγούδι
Γιάννης Καναργιέλης - κρουστά                 
Γιώργος Ζιώγας - τραγούδι            

Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης» - Μουσική βραδιά
21:00
Γέφυρα Κοσύνθου
Μουσική βραδιά με τους Γιώργο Γραβάνη, Σπύρο Γιαννιό 
Κλαρίνο: Νίκος Μακρής  

Salsa Latin Night
21:30
ΣΠΙΤΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΕΞ
Δίνοντας το σύνθημα για την έναρξη της νέας χορευτικής περιόδου και  με αφορμή τις γιορτές της Παλιάς Πόλης, σας προσκαλούμε να περάσετε μαζί μας ένα υπέροχο χορευτικό βράδυ…  
Στο Σπίτι του Πολιτισμού της ΦΕΞ, οι στίχοι θα εναλλάσσονται σε ρυθμούς Salsa, Bachata, Kizomba, υπενθυμίζοντας ότι για το Εργαστήρι Salsa Latin της ΦΕΞ, η απλότητα αποτελεί το μεγαλείο του!
Φορέστε την καλύτερή σας διάθεση, κι ελάτε να χορέψετε μαζί με την ομάδα του Εργαστηρίου και τον δάσκαλό μας Βασίλη Ιωαννίδη!
Μη θεωρείστε τίποτα σίγουρο και τίποτα δεδομένο, γιατί και αυτή η βραδιά, θα καίει!!! 
Εργαστήρι Latin Salsa - Μαθήματα εκμάθησης Λατινοαμερικάνικων χορών για αρχάριους και προχωρημένους. Διδάσκονται οι χοροί SalsaCubana, Merengue-bachata  Υπεύθυνος: Ιωαννίδης Βασίλης τηλ.  6948538539
Οργάνωση: ΦΕΞ - Εργαστήρι Latin Salsa της ΦΕΞ

Tango Seminarios y Milonga “El Barrio Antiguo” con exhibición
22:00
ΣΠΙΤΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΕΞ
Η ομάδα Tango Aires της ΦΕΞ, στα πλαίσια των Γιορτών Παλιάς Πόλης Ξάνθης, διοργανώνει την πρώτη Milonga “El Barrio Antiguo” (22:00) της νέας χορευτικής χρονιάς, με επίδειξη από τους IvonCarolina& Αλέξανδρο Παλαιολόγο. Θα προηγηθούν από τους ίδιους, σεμινάρια Tango για επίπεδο αρχαρίων (17:15 – 18:45) και για επίπεδο μεσαίων-προχωρημένων (19:15 – 20:45) στο Σπίτι Πολιτισμού της Φ.Ε.Ξ, στον 1ο όροφο.
Φορέστε το χαμόγελό σας και ελάτε να "βαδίσετε" στα μουσικοχορευτικά μονοπάτια του Αργεντίνικου Tango, Μνημείoυ Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας απο την Unesco.
Εργαστήρι Tango - "TangoAires": Μαθήματα εκμάθησης Αργεντίνικου Tango για αρχάριους και προχωρημένους. Το εργαστήριο οργανώνει ακόμη milongas, festivals, ποιητικές βραδιές και άλλες δράσεις φέροντας τους ενδιαφερόμενους κοντά στην αργεντίνικη κουλτούρα.
Υπεύθυνος  επικοινωνίας :  Γιάννης Δάφνης τηλ. 6948878929
Οργάνωση: ΦΕΞ - ομάδα Tango Aires της ΦΕΞ

Συναυλία Okee Dokee
20:30
ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
Οι Okee' Dokee είναι ένα πενταμελές συγκρότημα, που δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2011.Ο αρχικός σκοπός της μπάντας ήταν να παρουσιάζει ζωντανά, διασκευές τραγουδιών, επιλεγμένα απο διάφορα είδη μουσικής, σύμφωνα με τις μουσικές τους προτιμήσεις και επιρροές. Σήμερα, μετά από πολλές εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις και παρουσιάζοντας διασκευές που κινούνται απο τον χώρο της funk και soul μέχρι το Hard Rock, συμπεριλαμβάνουν τις δικές τους συνθέσεις στον πρώτο προσωπικό τους δίσκο με τίτλο ''Seeking Liberation'', που περιλαμβάνει 9 κομμάτια.



Συναυλία Studio Music Box
20:00
Νεανική Σκηνή
Οι μαθητές και οι καθηγητές του Studio Music Box συμμετέχουν για άλλη μια χρονιά στις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης.

Συναυλία RiVO
21:00
Νεανική Σκηνή
Οι RiVO είναι ένα ελληνικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 2013 από μία "μουσική παρέα" φοιτητών στην Κομοτηνή.
Μέλη: Βάγια Ζυγογιάννη – φωνή, Γεράσιμος Αδαμακόπουλος - μπάσο, φωνητικά, Νίκος Κουτσογιάννης – ντραμς, Διονύσης Στρακόσιας - ηλεκτρική κιθάρα, Φώτης Πατρονίδης - ηλεκτρική κιθάρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου