Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015

Εκατοντάδες άνεργοι αναζητούν θέση στον "Γαλαξία"Ουρές σχημάτιζαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας άνεργοι, αλλά και εργαζόμενοι που αναζητούν μια καλύτερη θέση εργασίας, έξω από το υποκατάστημα της γνωστής αλυσίδας σούπερ-μάρκετ “Γαλαξίας”, που πρόκειται να ανοίξει στην Ξάνθη το προσεχές διάστημα.
Η εταιρία που εδώ και μερικούς μήνες έχει ξεκινήσει τις εργασίες δημιουργίας υποκαταστήματος στην Ξάνθη – επί της οδού Μιχαήλ Καραολή – γνωστοποίησε πριν από μερικές ημέρες πως θα δέχεται αιτήσεις από ενδιαφερόμενους εργαζόμενους για την στελέχωση του καταστήματος, από την Δευτέρα 14/09 μέχρι και την Τετάρτη.
Μάλιστα με σχετική ανακοίνωση που τοιχοκολλήθηκε έξω από το υποκατάστημα, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσής του, έγινε γνωστό πως οι αιτήσεις των υποψήφιων εργαζομένων θα υποβάλλονται από τις 10.00 το πρωί!
Το πρωί της Δευτέρας, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο για πολλούς, έξω από το εν λόγω υποκατάστημα επικρατούσε ένας “κακός χαμός”, με δεκάδες ανέργους αλλά και εργαζόμενους που αναζητούν πιθανόν μια καλύτερη θέση εργασίας να συγκεντρώνονται λίγο πριν τις 10.00 περιμένοντας να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.
Μέσα σε λίγη ώρα επικράτησε πανδαιμόνιο κάτι άλλωστε που αποτυπώνει και με τον πλέον γλαφυρό, και συνάμα δραματικό, τρόπο τα επίπεδα στα οποία κυμαίνεται πλέον η ανεργία στην περιοχή της Ξάνθης.
Άλλωστε τα τελευταία χρόνια, η περιοχή διατηρεί ένα αρνητικό ρεκόρ παρουσιάζοντας τους μεγαλύτερους δείκτες ανεργίας σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ, με τον αριθμό των πολιτών που χάνουν τις δουλείες τους ή δεν μπορούν να βρουν θέσεις εργασίας να αυξάνεται δραματικά.
Χαρακτηριστικό της κοσμοσυρροής που καταγράφηκε ήδη από την πρώτη ημέρα υποβολής των αιτήσεων για τις νέες αυτές θέσεις εργασίας που θα ανοίξουν στον Νομό, το γεγονός πως μέχρι και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες πολίτες προσέρχονταν στο υποκατάστημα εκφράζοντας την επιθυμία τους να συμπληρώσουν μια αίτηση.
Τα τελευταία χρόνια, ως γνωστόν, η Ξάνθη γνώρισε μια άνευ προηγουμένη αποβιομηχάνιση με αποτέλεσμα δεκάδες εργαζόμενοι να μείνουν κυριολεκτικά ξεκρέμαστοι, ενώ την ίδια στιγμή αρκετές μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις οδηγήθηκαν στο κλείσιμο, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ακόμη περαιτέρω ο αριθμός των ανέργων.

Σχόλιο από ταραΝΑΚΟΥνήματα: Σύμφωνα με πληροφορίες μας ενδιαφερόμενοι άνεργοι για τις θέσεις εργασίας ήρθαν από όλη τη χώρα, μέχρι και από την Αθήνα. Αν αληθεύει η πληροφορία αυτή μπορεί να υποθέσει κάποιος ότι είναι τόσο μεγάλη η ανεργία και η απόγνωση, ώστε κάποιος παίρνει εύκολα την απόφαση να εγκαταλείψει τη ζωή του στην πόλη που κατοικούσε για να αναζητήσει κάπου αλλού την τύχη του. Λογικό είναι, αφού ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων, επιλέγει να φύγει από τη χώρα στο εξωτερικό. 
Άραγε πόσες πιθανότητες έχει κάποιος για να προσληφθεί αν είναι τόσοι πολλοί οι ενδιαφερόμενοι; Στην Ξάνθη που στο παρελθόν ήταν η δεύτερη πόλη παγκοσμίως σε παραγωγή καπνού, με τα πολλά συνεταιριστικά εργοστάσια, λόγω της πολιτικής του αείμνηστου Αλέξανδρου Μπαλτατζή και τελικά έγινε μια πόλη που οι άνεργοι κάτοικοι της θέλουν να δουλέψουν υπάλληλοι σε ένα σούπερ μάρκετ... Σε μια εποχή που η οικονομική ύφεση είναι πολύ μεγάλη με ένα μεγάλο ποσοστό πληθυσμού να αγοράζει τρόφιμα με κάρτες σίτισης από το κράτος, είτε τρώει από συσσίτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου