Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Το Debate του Βαγγέλα και του Αλέξη: Του ύψους και του νερού


Τελικά η χθεσινή τηλεοπτική αναμέτρηση ελληνιστί debate, των δύο πολιτικών αρχηγών με τα μεγαλύτερα ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ- Ν.Δ. κ.κ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη, είχε πλάκα! Είχε ενδιαφέρον να τους δεις και να γελάσεις. Έστω και αν είσαι άνεργος κ. Μπογιόπουλε. Γιατί τον άκουσα χθες στον κ. Χατζηνικολάου πως αν ήταν άνεργος και τους έβλεπε να γελάνε δεν θα αισθανόταν καλά. Γιατί οι άνεργοι δεν έχουν δικαίωμα να ζήσουν ως άνθρωποι; Και στο κάτω κάτω γελούσαν οι πολιτικοί αρχηγοί γιατί στριμώχτηκαν και από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που αυτή τη φορά είχαν βαθμό δυσκολίας και από την έκθεση που είχαν λόγω του ζωηρού διαλόγου που έσπασε το κατεστημένο του μονολόγου του προηγούμενου debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.
Σαν εικόνα αν το δει κανείς σαφώς και γελάει. Γιατί η τηλεόραση έχει δύναμη γιατί λειτουργεί η όραση παραπάνω από την ακοή. Έτσι λοιπόν να κάνω τα δικά μου σχόλια περί αυτών που είδα. Καταρχήν ο κ. Πάνος Χαρίτος ο συντονιστής της βραδιάς αδικήθηκε από την μακιγιέζ γιατί του έκανε μακιγιάζ πεθαμενί ή αλλιώς νεκρού. Τρόμαξα μόλις τον είδα και δυστυχώς δεν άλλαξε μέχρι το τέλος. Κατά τα άλλα, τήρησε τους κανόνες και άφησε τους πολιτικούς αρχηγούς να ξεφύγουν από τους χρόνους για να τους δούμε και αγχωμένους όπως θα θέλαμε.

 Ο κ. Μεϊμαράκης τι να πω; «Βαγγελούκο μου (που θα έλεγε και η πεθερά του Νίτσα Μαρούδα που έπαιζε τον αντίστοιχο ρόλο στην ταινία Δεσποινίς Διευθυντής) γιατί στεναχωρήθηκες που ήσουν πιο κοντός στα πλάνα; Εσύ είσαι δύο μέτρα παλικάρι». Μα είναι δυνατόν  να τον νοιάζει κοτζάμ πρόεδρο της Ν.Δ. αν φαίνεται κοντός στα πλάνα που αν δεν το έλεγε δεν θα το προσέχαμε; Έχει την μουστάκα την παχιά που όλα τα άλλα τα κατατροπώνει. Έχει αυτόν τον αέρα του ρεμπέτη που λες τώρα θα βγει και η Μαριώ να ανοίξει το πρόγραμμα. Και όπως είδα σε ένα σχόλιο στο twitter αντί για χρονόμετρο έπρεπε να έχει ως χρόνο χάντρες από κομπολόι!!! Αυτός είναι ο Βαγγέλας ο πολλά βαρύς.

Πάμε τώρα στον κ. Τσίπρα ο οποίος ήπιε τόσο πολύ νερό που απορώ πραγματικά πώς άντεξε τρεις ώρες όρθιος με την ουρήθρα του να τον πιέζει. Μήπως όπως είδα επίσης σε σχόλιο ήθελε να δείξει ότι δεν έχει προστάτη ως νέος που είναι; Χιχι! «Θέλω να πιω όλο τον Βόσπορο, αλλάζουν εντός μου τα σύνορα του κόσμου» αυτό το ρεφρέν είχε στο μυαλό του και κοράκιασε; Στέγνωσε το λαρύγγι ναούμε που θα έλεγε και ο Βαγγέλας. Αυτός που του γέμιζε το ποτήρι πρέπει να ξεμεσιάστηκε να κουβαλάει εμφιαλωμένα νερά. Στο τέλος κουβά ή λάστιχο θα του πήγε. Κατά τα άλλα όντως γελούσε διαρκώς αλά Σάκης Ρουβάς και το μέικ απ αυτή τη φορά ήταν πετυχημένο. Όσο για το μαντηλάκι που έβαλε στο πέτο του σακακιού έμοιαζε πιο πολύ με μυξομάντηλο παρά για ποσέ όπως λέγεται…

Τώρα στους δημοσιογράφους. Η Όλγα Τρέμη χθες ντύθηκε κουμπάρα. Μου άρεσε πολύ το χρώμα του ταγιέρ που φορούσε και το μαλλί της αυτή τη φορά είχε άλλον αέρα. Καλά το φωτιστή της ΕΡΤ πρέπει να τον πάρει παραμάσχαλα γιατί την βγάζει θεά. 

Ο Τζων Τζων κατά κόσμο  Αντώνης Σρόιτερ παρέμεινε στο πρότυπο του πλαστικού ατσαλάκωτου.



Η κ. Χούκλη είχε πιο ελαφρύ μακιγιάζ και αυτή τη φορά αυτό το άσπρο την έδειχνε πιο ανάλαφρη τηλεοπτικά. 

Η κ. Μάρα Ζαχαρέα προτίμησε και αυτή το λευκό της αθωότητας και είχε αυτό το ξεκούραστο στην όψη που θες να ρίξεις έναν υπνάκο. 

Η κ. Κοσιώνη είχε σαφώς καλύτερο μαλλί αλλά αυτό το χρώμα που επέλεξε για κουστούμι ήταν για πιο μεγάλη κυρία. Έπρεπε να φορέσει ένα κόκκινο της φωτιάς να τους τρελάνει όλους! 

Όσο για τον κ. Γιομπατζολιά μου άρεσε που αυτοσαρκάστηκε ή αλλιώς αυτροτρολαρίστηκε στην αρχή, λέγοντας πως πήγε για να ολοκληρώσει τις ερωτήσεις του προηγούμενου debate (γιατί δεν ήταν εντός των προκαθορισμένων χρόνων). Αντί για μωβ γραβάτα θα ήθελα μια φούξια. Θα του ταίριαζε περισσότερο!

Όσο τώρα για αυτά που ειπώθηκαν από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν ακούσαμε κάτι καινούργιο αλλά αυτό που ξεχώρισε είναι η επίθεση του κ. Μεϊμαράκη προς τον κ. Τσίπρα και περισσότερο η αμυντική θέση και λιγότερο η επίθεση του κ. Τσίπρα. Κακώς έπαιξε επιθετικός ο κ. Μειμαράκης όμως γιατί έτσι στράφηκε περισσότερο το ενδιαφέρον του στον πολιτικό αντίπαλο που ασυνείδητα στον τηλεθεατή όποια γνώμη και αν έχει προσέχει περισσότερο τον συνομιλητή που έχει αμυντική θέση. Εμένα προσωπικά με κούρασε ο Βαγγέλας με τις συνεχείς κατηγορίες κατά του κ. Τσίπρα. Ιδιαίτερα όταν τον ρώτησε η κ. Χούκλη για το προσφυγικό ζήτημα και αυτός ξόδεψε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου για να εκσφενδονίσει κριτική στον κ. Τσίπρα και μόνο είκοσι δεύτερα για να μιλήσει επί του κρίσιμου θέματος έδειξε πως ή δεν τον απασχολεί το ζήτημα, ή δεν έχει θέση ή έχει κρυμμένα χαρτιά και δεν θέλει να τα αποκαλύψει. 

Όσο για τον κ. Τσίπρα που επαναλαμβάνει διαρκώς περί ματώματος -που του το είπε ο ιερέας στα Ανώγεια ως συμβουλή να μη φοβάται να ματώσει-, επιβεβαιώνει την άποψη ότι μοιάζει στο Σάκη που τραγουδάει: «Αίμα, δάκρυα και ιδρώτας». Εντάξει ρε αγόρι μου αλλά σιγά τα αίματα μπροστά σε αυτά που περνάει ο ελληνικός λαός. Είπαμε διέλυσες το κόμμα για να μη διαλύσεις τη χώρα, όμως βλέπεις πως πλέον είσαι μνημονιακός και καλείσαι να βγάλεις πολλά φίδια από την τρύπα. Ένα πράγμα σαν λερναία ύδρα. Δεν ξέρεις από πού σου έρχονται οι εχθροί και οι προκλήσεις. Άραγε θα μπορείς να ανταπεξέλθεις ή θα πιεις όλο τον υδροφόρο ορίζοντα της χώρας; Και έτσι θα λύσεις και το προσφυγικό σαν το θαύμα στην Παλαιά Διαθήκη, αφού θα στερέψει το Αιγαίο και θα έρχονται οι πρόσφυγες, χωρίς να χρειάζονται βάρκες και να κινδυνεύουν να πνιγούν και θα εκλείψει το επάγγελμα του λαθροδιακινητή.

Οι δημοσιογράφοι έκαναν αυτή τη φορά καλές ερωτήσεις όπως έγραψα παραπάνω και στρίμωξαν τους πολιτικούς αρχηγούς και με τα σχόλια τους και με την επιμονή τους. Ήταν σε φόρμα που θα έλεγε και ένας αθλητικός ρεπόρτερ και βγήκαν δυναμικά, κάνοντας και έξυπνες παρατηρήσεις όπως της κας Κοσιώνη που είπε στον κ. Μεϊμαράκη γιατί δεν αφήνει τον κ. Τσίπρα που τον χαρακτηρίζει το χαϊδεμένο παιδί των Ευρωπαίων εταίρων να συνεχίζει να είναι πρωθυπουργός. Ένα επιχείρημα που θα μπορούσε να είναι και του κ. Τσίπρα και να του έλεγε: «Αφού πιστεύεις ότι θέλω να δραπετεύσω αποσύρσου και παγίδευσε με έτσι. Άσε με να διεκδικήσω μόνος μου την πρωθυπουργία».

Αυτά από εμένα. Ο λόγος σε όλους τους ψηφοφόρους σε πέντε μέρες στις 20 Σεπτέμβρη στην κάλπη. Εκεί θα φανεί τι αποφάσισε ο Έλληνας. Ο Θεός να βάλει το χέρι Του! Γιατί εμείς πάλι θα πούμε ότι καλύτερο θα ήταν να το κόβαμε…  Πάνε να ψηφίσεις και μην αφήσεις να αποφασίσουν οι άλλοι για εσένα χωρίς εσένα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου