Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012

Πανξανθιώτικη κινητοποίηση (πλην καταστημάτων) για την αναστολή λειτουργίας της αστυνομικής σχολήςΑνοιχτά θα είναι αύριο Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου τα καταστήματα της Ξάνθης σύμφωνα με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Εμπόρων, στα πλαίσια της αντίδρασης για την αυθαίρετη απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξει την αστυνομική σχολή της Ξάνθης. Σε ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου επισημαίνεται: 
"Ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. , αποφάσισε να μην κλείσουν τα καταστήματα της πόλης της Ξάνθης , την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012 , ως εκδήλωση διαμαρτυρίας για την μετατροπή της σχολής Αστυφυλάκων Ξάνθης σε κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών.
Με το σκεπτικό ότι ,
Για μία ακόμη φορά καλούνται οι καταστηματάρχες – έμποροι, του εμπορικού ιστού της πόλης της Ξάνθης να επωμισθούν το βάρος της κινητοποίησης όντες αντιμέτωποι με την δεδομένη εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, με τα εμπορικά κέντρα και τα υπερκαταστήματα ξένων συμφερόντων να παραμένουν ανοικτά και το λαθρεμπόριο να οργιάζει, δεν προτιθέμεθα να συμμετάσχουμε.
Εάν η κινητοποίηση όσον αφορά τον επαγγελματικό κόσμο, λάβει μαζικό χαρακτήρα δηλ. εμπορικά κέντρα και καταστήματα όλου του νομού , καταστήματα εστίασης, ταχυφαγία, καφέ παραμείνουν κλειστά επί εικοσιτετραώρου, τότε συμφωνούμε και θα συμμετέχουμε.
Δεν είναι δυνατόν για ενέργειες που έπρεπε να γίνουν με το άκουσμα της απόφασης της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» από τις 03/08/2012 , από την τοπική πολιτική ηγεσία , να τρέχει εκ των υστέρων η τοπική κοινωνία και μάλιστα αποσπασματικά.
Το πρόβλημα αφορά όλο τον νομό και όχι μόνον την πόλη της Ξάνθης και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπισθεί. Σε επίπεδο νομού.
Η Περιφέρεια και η Αντιπεριφέρεια καθώς και όλοι οι Δήμοι του νομού, μέσα από τον θεσμικό τους ρόλο να συντονίσουν και να κατοχυρώσουν τις ενέργειες με αποφάσεις και θα μας βρούνε αρωγούς.
Σήμερα σε σύσκεψη των παραπάνω φορέων αποφασίσθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012 και κατά τις ώρες 09-30 μέχρι 11.00, στην πλατεία Διοικητηρίου . Σε ατομικό επίπεδο μπορεί να συμμετέχει όποιος από τους συναδέλφους επιθυμεί».
ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΒΕ
Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης παίρνει θέση και καταγγέλλει:


"Δυστυχώς για ακόμη μία φορά αποκαλύπτεται στην κοινωνία της Ξάνθης ποιος είναι αυτός ο οποίος για καθαρά προσωπικές φιλοδοξίες και μόνο, βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία εκτελώντας το «διαίρει και βασίλευε». Εμείς, όλοι οι φορείς που συμμετείχαμε αποφασίσαμε για το καλό όλου του Νομού ομόψυχα να αντιδράσουμε με το «ισχύς εν τη ενώσει». Η θέση-πρόταση του Επιμελητηρίου Ξάνθης η οποία εκφράστηκε διά του Προέδρου κ. Στυλιανού Μωραΐτη ήταν και παραμένει ίδια, μια και μοναδική:
Μαζική αντίδραση όλων των αιρετών και αναπληρωματικών αυτών, καταθέτοντας σε κοινή επιστολή την έγγραφη παραίτησή τους.
Κατανοούμε, αφού είμαστε και εμείς κομμάτι, ότι η εποχή που βιώνει όλη η κοινωνία είναι δύσκολη οικονομικά, κοινωνικά και επαγγελματικά. Διανύουμε την εποχή του «τρίτου παγκόσμιου πολέμου» που όμως δεν είναι πόλεμος όπλων αλλά οικονομικός. Σε κάθε περίπτωση επειδή είμαστε κομμάτι της κοινωνίας είμαστε αποφασισμένοι να διευκολύνουμε το έργο της Πολιτείας για τους λαθρομετανάστες. Όμως μετά τα τελευταία γεγονότα έχει αποδειχθεί ότι η μόνη που διευκολύνουνε αυτό το έργο είμαστε εμείς και κανείς άλλος, εισπράττοντας βέβαια και το ανάλογο κόστος για την κοινωνία του Νομού μας.
Το «αποφασίζουμε για εσάς χωρίς εσάς» δεν θα περάσει. ΤΕΛΟΣ…
Καλούμε όλους να συμμετέχουν έμπρακτα στην Πανξανθιώτικη κινητοποίηση της Δευτέρας 17 Σεπτεμβρίου 2012 διαφυλάττοντας το Πανξανθιώτικο Μέτωπο ως κόρη οφθαλμού, χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες αναμένοντας προσωπικά και πολιτικά οφέλη.
Καλούμε όλους τους αιρετούς να καταθέσουμε την έγγραφη παραίτησή μας συμμετέχοντας δυναμικά σε όλες τις κινητοποιήσεις, αποφασισμένοι από αυτό τον αγώνα να βγούμε μόνο ΝΙΚΗΤΕΣ.
ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ.
ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ.
ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ.
Ο ΤΟΠΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΕΙ ΑΛΛΗ ΑΔΙΚΙΑ".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου