Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Με ποδήλατο πάει στον Πόντο: Θερμή υποδοχή από τους Πόντιους της Ξάνθης

Φωτορεπορτάζ: Τάσος Μποζίδης




Υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας στήθηκε χορός και στη μέση το μέσο που θα μεταφέρει το Βασίλη στον Πόντο

Θερμή υποδοχή με ποντιακά τραγούδια, χορό, και ευχές, επιφύλαξαν οι Ξανθιώτες και συγκεκριμένα ο Σύλλογος Ποντίων του Νομού στην κεντρική πλατεία της πόλης σήμερα 16 Σεπτεμβρίου 2012, στον Βασίλη Καρυοφυλλίδη, που με το ποδήλατο του, ξεκίνησε από την Αθήνα, για να ταξιδέψει στον Πόντο, και να γυρίσει ξανά πίσω, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Ευχόμαστε η χάρη Του Θεού και η Παναγία Σουμελά να του δώσει δύναμη να ολοκληρώσει με επιτυχία το εγχείρημα του, και να επιστρέψει πιο δυνατός ξανά πίσω στο σπίτι του! Καλή δύναμη και πίστη Βασίλη! 

Ο Βασίλης με φόντο το ρολόι της Ξάνθης


Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης κ. Θόδωρος Ρωμανίδης απονέμει αναμνηστικό δώρο στο Βασίλη.


Ο Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης σε δελτίο τύπου τονίζει: 
"Από τον Ιερό χώρο της Ακρόπολης, ο Βασίλης Καρυοφυλλίδης,  συμβολικά κατευθύνθηκε με τα πόδια προς το Μοναστηράκι και αφού πέρασε από το εκκλησάκι της Παναγίας Παντάνασσας (πλ. Μοναστηρακίου) άρχισε το ταξίδι των 4500 περίπου χιλιομέτρων, ποδηλατώντας στα χνάρια της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Σουμελά που πριν από 16 αιώνες με την βοήθεια των αγγέλων χάραξε την ίδια ακριβώς πορεία.
«Η Παναγία Σουμελά 16 αιώνες πριν πέταξε με θαυματουργό τρόπο από το σημείο αυτό της Αθήνας με τη βοήθεια αγγέλων κι εγώ 16 αιώνες μετά θα ποδηλατήσω στα χνάρια Της.» έγραψε στο πρώτο του μήνυμα.
Πέρασε και θα περάσει από παραπάνω από 200 πόλεις και χωριά την Ελλάδος και της Τουρκίας με σταθμούς στην πολυήμερη πορεία του την Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο, την Θεσσαλονίκη και την Κωνσταντινούπολη.
Αν όλα πάνε καλά δίχως καθυστερήσεις και διάφορα κωλύματα, στις 13 Οκτώβρη θα είναι πίσω στην Αθήνα.
Ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης υποδέχθηκε σήμερα Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 17.30, στην κεντρική πλατεία,  τον Βασίλη για να του δηλώσει την στήριξη του στο αξιέπαινο εγχείρημα του". 

Να του ευχηθούμε καλό ταξίδι και να τον  παρακαλέσουμε  να μεταφέρει την αγάπη όλων των Ποντίων του Νομού μας στο Ιερό Μοναστήρι της Παναγιάς μας, στην Κυρά του Πόντου, στα βουνά του Μελά της Ματσούκας του Πόντου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου