Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Ο αναμάρτητος να ρίξει την πετριά του

Σήμερα ξεκίνησε η νηστεία των Χριστουγέννων. Καλόν αγώνα να μας ευχηθώ όλους μας και ο Θεός βοηθός. Είδα χθες μια είδηση που με γέμισε θλίψη γιατί έγινε πρωτοσέλιδο πολύ άσχημο με πιπεράτους χαρακτηρισμούς. Και επειδή κάτι τέτοια ρεπορτάζ τα διαβάζουν και άνθρωποι που δεν συμμετέχουν ενεργά στο χώρο της Εκκλησίας και με την πρώτη ευκαιρία θα ρίξουν την πέτρα θέλω να διαβάσουν και τις παρακάτω σκέψεις μου.
Αναφέρομαι στην απόφαση που έλαβε το Συνοδικό Δικαστήριο για έναν Αρχιμανδρίτη της Αλεξανδρούπολης για 7,5 έτη αργία. Δεν θέλω να αναφέρω ονοματεπώνυμο. Εύχομαι καταρχήν καλή μετάνοια σε όλους μας. Σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση και σε όσους την πληροφορηθήκαμε και να προσευχηθούμε για όλους. Δεν θέλω να ρίξω την πέτρα γιατί δεν είμαι αναμάρτητη. Γνωρίζω από διηγήσεις πνευματικών του τέκνων ότι ήταν καλός πνευματικός. Από εκεί και έπειτα ο ίδιος αναφέρθηκε σε γεγονότα που δεν είναι αληθή αλλά σε κόντρα που υπάρχει με το Μητροπολίτη. Ο Μητροπολίτης ισχυρίζεται ότι του είπε ο Αρχιμανδρίτης πως αυτά τα γεγονότα συνέβησαν.
Εάν όντως συνέβησαν, θέλω να είμαστε ειλικρινείς όλοι μας και να απαντήσουμε: «Θέλουμε να αυτοπροστατευτούμε και να προφυλάξουμε έναν αδελφό μας από μια αμαρτία;» Δηλαδή εξηγούμαι: βλέπω έναν άνθρωπο, όποιος και αν είναι αυτός με ράσο ή χωρίς, που δεν είναι ο σύντροφος μας και κάνει κάποια κίνηση θωπείας ή σεξουαλικής παρενόχλησης, δεν είμαστε αυτές που θα τον αποθαρρύνουμε και θα του πούμε: «Αδελφέ μου εγώ ήρθα εδώ να εξομολογηθώ», «Αδελφέ μου μην αφήνεις τον έξω από εδώ να σε κάνει κουμάντο», για να αντιληφθεί και αυτός τι γίνεται. Έγινε αυτό; Ή καταδικάζουμε έναν άνθρωπο επειδή ενδεχομένως είναι διαχυτικός; Ειλικρινά δεν ξέρω πραγματικά τι έγινε. Αυτός ο άνθρωπος προσκόμισε 8.000 υπογραφές πνευματικών του τέκνων. Και υπάρχουν καταγγελίες από 11 γυναίκες.
Σέβομαι την απόφαση του Συνοδικού Δικαστηρίου. Αλλά κατά καιρούς υπάρχουν και διάφορες υποθέσεις συκοφαντίας που τις επιτρέπει ο Θεός για ανώτερους λόγους. Μετάνοιας και σωτηρίας. Απλώς να ξεκαθαρίσουμε πως όσοι φορούν ράσο είναι άνθρωποι σαν όλους μας, με αδυναμίες, πάθη και αμαρτίες. Με το να τους καταδικάζουμε διαρκώς εμείς οι λαϊκοί δεν γινόμαστε άγιοι. Ο Θεός ξέρει τι αμαρτίες έχουμε όλοι μας και κρίνει αυστηρά όποιον έχει ποίμνιο γιατί λογοδοτεί και γι’ αυτό. Επομένως πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί όλοι μας. Είτε πάμε στην Εκκλησία, είτε δεν πάμε.

Προσωπικά δεν σκανδαλίζομαι γιατί πολύ απλά είμαι και εγώ ένα σκάνδαλο. Δεν είμαι άγια και έχω και εγώ τις αμαρτίες μου. Μικρές και μεγάλες. Έχω πνευματικό και τις ξέρει. Όποιος είναι αναμάρτητος ας ρίξει πρώτος την πετριά του.

2 σχόλια:

  1. ΑΔΕΛΦΟΥΛΑ ΜΟΥ ΝΑΝΤΙΑ ΧΑΙΡΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ! ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΛΕΣ --Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ ΑΣ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΕΤΡΑ ΤΟΥ ΑΝΑΘΗΜΑΤΟΣ---ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΦΥΓΑΝΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΟΥΝΕ .ΔΙΟΤΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝΑΣΕΙ Η ΑΜΑΡΤΙΑ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΜΩΣ ΟΠΟΥ ΕΠΛΕΟΝΑΣΕ Η ΑΜΑΡΤΙΑ ΕΚΕΙ ΥΠΕΡΕΠΕΡΙΣΕΥΣΕ Η ΧΑΡΙΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΚΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΜΟΥ ΝΑΝΤΙΑ ! ΚΑΛΟ ΣΑΒ-ΚΟ ΑΠΟ ΚΑΒΑΛΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΑΣ ΣΟΝΙΑ+ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλόν αγώνα κ. Θανάση+Σόνια! Πολλά φιλιά.
    Δεν μου είπατε τι έγινε με την επιτροπή. Αν θέλετε στείλτε email.

    ΑπάντησηΔιαγραφή