Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Τα Άγια Θεοφάνεια με ήπιο καιρό στα ποτάμια του Ν. Ξάνθης

Με σχετικά καλές για την εποχή θερμοκρασίες έγινε φέτος ο λαμπρός εορτασμός της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στον Κόσυνθο με την παρουσία του Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμονος και στον ποταμό Νέστο, όπου εφημέριος είναι ο π. Ιωάννης Κούκος. Παρόλα αυτά θεωρούνται τολμηροί όσοι έπεσαν στα νερά για να πάρουν την ευλογία της σημερινής μεγάλης γιορτής των Θεοφανείων.
Πέρα από τις αρχές του Νομού, πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε στα δύο ποτάμια εντός πόλεως και στους Τοξότες για να δούνε τον καθαγιασμό των υδάτων. Οι φωτογραφίες μαρτυρούν του λόγου το αληθές. Στην Ξάνθη ο νεαρός που έπιασε το Σταυρό ευχήθηκε χρόνια πολλά ενώ αυτός στους Τοξότες είπε πως δεν το κάνει για τα χρήματα και όποιος θέλει μπορεί να πάει να του τα ζητήσει!


Εμείς να ευχηθούμε και του χρόνου με υγεία για όλους μας και φυσικά χρόνια πολλά και καλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες και σήμερα και αύριο. Με την σημερινή εορτή ολοκληρώθηκε το Άγιο Δωδεκαήμερο και βαδίζουμε πλέον για το Τριώδιο που θα μπούμε σε έναν μήνα.


Καταδύσεις του Τιμίου Σταυρού έγιναν επίσης στη Σταυρούπολη στον ποταμό Νέστο και στα λιμάνια του Π. Λάγους και των Αβδήρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου