Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Αντί να πιάσουμε το Μάη, μας πιάνει αυτός!


Καλό μήνα! Καλή εργατική πρωτομαγιά! Όπως λέει και ένα παλιό σύνθημα: «Δεν είναι αργία, είναι απεργία». Ποιος άραγε όμως μπορεί να το καταλάβει αφού κάθε μέρα καταπατούνται εργασιακά δικαιώματα; Παλιά βγαίναμε στους δρόμους για αυξήσεις στους μισθούς και τώρα βγαίνουμε στους δρόμους για την ανεργία που έχει φτάσει σε απίστευτα νούμερα. Ανάπτυξη της φτώχειας έχει η Ελλάδα και όλοι κάνουμε το κορόιδο ή μήπως είμαστε κιόλας;
Κατά τα άλλα και ο καιρός δεν έχει κέφια. Είναι 9:30 το πρωί και εδώ στην βόρεια Ξάνθη έχει συννεφιά. Επομένως δεν θα πιάσουμε το Μάη. Μας πιάνει αυτός μέσα στο σπίτι και δεν μας αφήνει να βγούμε. Για τους υπόλοιπους, καλά να περάσουν στην εξοχή. Η φύση αυτό το μήνα τα δίνει όλα. Ήδη όλα έχουν ανθίσει, μα σίγουρα έχουμε και καταστροφές. Όπως τα κεράσια που άρχισαν να σαπίζουν πριν καλά καλά βγούνε. Χθες πήγα Κομοτηνή και συνάντησα τις τέσσερις εποχές σε μια μέρα. Ξεκίνησα από Ξάνθη με 20 βαθμούς, μπαίνοντας στη γειτονική πόλη με βρήκε χαλάζι και ο υδράργυρος έδειχνε 8 και φεύγοντας το απόγευμα, πάλι ανέβηκε η θερμοκρασία με ήλιο.
Χθες ήταν μια ιδιαίτερη μέρα, αφού η κολλητή μου φίλη Ευγενία πήρε το πτυχίο της στη Νομική. Τρίτο πτυχίο και σίγουρα θα πάρει και άλλα. Τη γνωρίζω 13 χρόνια και δεν έχει σταματήσει να διαβάζει και να πετυχαίνει τους στόχους της. Τη χαίρομαι που είναι τόσο άξια και δραστήρια. Πιστεύω πως έχει ακόμη δρόμο μπροστά της και μάλιστα λαμπρό. Είναι από τους ανθρώπους που θες να τους δεις ψηλά, γιατί ξέρεις πως έχουν να δώσουν πολλά.
Κατεβαίνοντας χθες στο αμφιθέατρο για να τη φωτογραφήσω, γλίστρησα και έπεσα από τα σκαλοπάτια. Χτύπησα το πόδι μου και η Ευγενία επέμενε να με πάει στο νοσοκομείο. Δεν σκέφτηκε το πτυχίο της -που ήδη ήταν δικό της και μάλιστα με καλό βαθμό- αλλά εμένα τη φίλη της. Και οι δύο καλοί της φίλοι ο Δήμος και η Πέτυ μου παρείχαν βοήθεια ανθρωπιάς. Παρόλο τον πόνο μου, ένιωσα καλύτερα. Γιατί εκεί που υπάρχει αλληλεγγύη, δεν σκέφτεσαι ακόμη και το γεγονός ότι κουτσαίνεις.
Έτσι με βρίσκει ο Μάης φίλες και φίλοι. Με πληγωμένο πόδι, όμως αλώβητη καρδιά. Γιατί ακόμη και όταν μας συμβαίνουν άσχημα ο Θεός μας στέλνει καλούς αγγέλους (πάντοτε έτσι έλεγα την Ευγενούλα). «Είσαι πλούσια γιατί έχεις καλούς φίλους» της είπα. «Και δεν αναφέρομαι σε μένα» πρόσθεσα…
Δόξα τω Θεώ! Όλα είναι για τους ανθρώπους.

4 σχόλια:

  1. ΝΑΝΤΙΑ ΜΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΧΑΡΑ ΜΟΥ!ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΧΡΟΝΟ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΟΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΘΟΤΑΝΕ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΤΗΣ. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ . ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ--ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΑΗ !!!!!!!!!!!!!!ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ+ΣΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αληθώς ανέστη ο Κύριος. Σας ευχαριστώ πολύ κ. Θανάση. Πώς και ήρθαν οι Ολλανδοί; Εγώ νόμιζα εκεί θα ήταν ο γάμος. Να χαίρεστε την οικογένεια σας.
    Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας.
    Εύχομαι κάθε καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναντιούλα μου, τώρα το διάβασα! Άργησα λιγάκι! Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή που μου κάνεις να είμαι φίλη σου. Είσαι σπάνιος άνθρωπος: έχεις το θάρρος να είσαι ένα ανοιχτό βιβλίο, να μη διστάζεις να δείξεις όλο το βάθος της ψυχής σου και να εκθέσεις ακόμη και αυτό το κομμάτι που όλοι εμείς οι υπόλοιποι κρύβουμε με κάθε μας δύναμη, τις δυσκολίες και τα ζόρια. Την ίδια στιγμή μάλιστα, που αναζητάς με κάθε κόστος τις αιτίες πίσω από τα γεγονότα ή αλλιώς την Αλήθεια. Αυτό είναι ένα μικρό μόνο κομμάτι της μοναδικότητας σου. Ίσως και δευτερεύον σε σχέση με τα άλλα αγαθά της ύπαρξης σου: την αγάπη, τη συγχωρητικότητα, την καλοσύνη. Σου εύχομαι να συνεχίσεις μέχρι το τέλος της ζωής σου να ακολουθείς αυτό το μονοπάτι που μέχρι τώρα έχεις πάρει: το μονοπάτι της εξέλιξη και της ανάπτυξης. Να είσαι πάντα γερή και ο Θεός να σε ευλογεί με την ευεργεσία Του. Σ' αγαπώ πολύ!
    Ευγενούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ευγενούλα μου για τα πολύ όμορφα λόγια που μου έγραψες...Είναι σημαντικά για μένα γιατί με ξέρεις πολύ καλά και σου έχω δείξει όλες τις πλευρές μου. Χαίρομαι πολύ και εγώ που είσαι φίλη μου. Θα έλεγα πως δεν είσαι απλώς φίλη. Είσαι οικογένεια. Γιατί μοιραζόμαστε τα πάντα, άσχημα και όμορφα, λύπες και χαρές. Για αυτήν την πρόοδο και εξέλιξη ευθύνεσαι και εσύ. Γιατί περπατάμε μαζί σ' αυτή τη ζωή, έστω και αν μας χωρίζουν χιλιόμετρα. Εσύ πάντοτε είσαι δίπλα μας και έχεις εκμηδενίσει τις αποστάσεις. Εύχομαι να φτάσεις πολύ ψηλά στο επάγγελμα σου γιατί χρειαζόμαστε ανθρώπους ηθικούς και καλούς στην κοινωνική μας ζωή. Και να έχεις πάντοτε ανθρώπους να σε αγαπάνε και να σου το δείχνουν. Εύχομαι καλή τύχη γενικότερα. Και ο Θεός να σε έχει για πολλά χρόνια έναν άγγελος επί γης.
      Σ' αγαπώ και εγώ πολύ!

      Διαγραφή